Κυπριακό

Nέο συγκινητικό τραγούδι από Κρήτη για Κύπρο για τα 50χρονα του Αττίλα (VID)

Με αφορμή την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ημέρα της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Kρητικός καλλιτέχνης Μανώλης Αγγελάκης με καταγωγή από τα Χανιά και η ομάδα του έγγραψαν ένα τραγούδι αφιερωμένο στους αγώνες για την Κύπρο.

Η «Ελληνική Γης» μιλάει για της αλησμόνητες πατρίδες και την προσμονή για την Ελευθερία της Κύπρου ενώ είναι αφιερωμένο σε όλο το Κυπριακό λαό, στους αγνοούμενους και τους ήρωες που πολέμησαν το 1974 όπως και στα παλικάρια της 1ης ΜΑΛ που αγωνίστηκαν με θάρρος μέχρι τελικής πτώσης για την υπεράσπιση της Κύπρου.

Τα γυρίσματα του τραγουδιού έγιναν στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, στο Μπελα Παις στη Κερύνεια, στον Άγιο Ιλαρίωνα και στον Άγιο Νικόλα στην Αμμόχωστο.

Ο Μανώλης Αγγελάκης μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του ενώ τονίζει ότι «τελειώνοντας και το 5 τραγούδι -βιντεοκλίπ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν για να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα τον Γιάννη Σεισάκη στα λαούτα, τον Γιάννη Χριστοδουλάκη στη κιθάρα και το μπάσο, τον Νίκο Γκαλονα στα κρουστά, τον Δημήτρη Σπυριδάκη και το στούντιο κυπαρίσσι για την εγράφη και την επεξεργασία του τραγουδιού, τον Αλέξανδρο Ηλιακή για το βιντεοκλίπ. Η βοήθεια όλων τους πολύτιμη για να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα…..

Το τραγούδι αφιερώνεται σε όλο το κυπριακό λαό, στους αγνοούμενους και τους ήρωες που πολέμησαν το 1974 αφιερωμένο σε όλα τα παλικάρια της 1ης ΜΑΛ που αγωνίστηκαν με θάρρος μέχρι τελικής πτώσης….. Ιδιαίτερα στον πάπα Γιώργο Σεργιδη της ενορίας του αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αλαντζας και σε όλους τους ενορίτες του στον “αδερφό” μου Κώστα Ροθ και την οικογένεια του, στην “αδερφή μας” Λουίζα Πίτα και την οικογένεια της στον φίλο μου Ρόδο Ξενοφώντος και την οικογένεια του για την ιδέα για τα 50 χρονιά, στον στρατηγό Δήμο Κωνσταντάκο για την φίλια του στον στρατηγό ε.α Κωνσταντίνο Κολοκούρη για 5000 λογούς…..όσες και οι βολές που έβαλε κατά του τουρκικού υποβρυχίου…στο Φαρμακονησι το Πάσχα του 1997, στην κ. Αθήνα Κως Πέτρο για όλα. Τέλος ένα ευχαριστώ στον Θεόδουλο Θεοδούλου Μιχάλη, Κέλι Σφακιωτάκη, Γιάννα Βάσω Καραχάλιου, Κυριακουλάκο Γιώργο και Ηλία, Νικολιουδάκη Γιώργο, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη για την βοήθεια τους……. αδερφέ…..σε σένα….. Καλή αντάμωση!»

Ακούστε το τραγούδι: