Κυπριακό

Στη σκιά της τουρκικής πολιορκίας φθάνει στην Κύπρο σύσσωμη η ηγεσία της Ελλάδος (Βίντεο)

Η Αθήνα εκπροσωπείται για πρώτη φορά από τον Πρωθυπουργό της

Στη σκιά της πολιορκίας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, καταφθάνει σύσσωμη στην Κύπρο η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, ενόψει της αυριανής μαύρης επέτειου της εισβολής.

Η Αθήνα εκπροσωπείται για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις σε επίπεδο Πρωθυπουργού, ενώ στην Κύπρο βρίσκονται ήδη ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την πλήρη στήριξή του στην περίληψη του Κυπριακού στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Στέφανος Κασελλάκη, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης επικαλέστηκε το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ζήτησε την αποχώρηση του στρατού κατοχής.

Στην Κύπρο ετοιμάζεται να έρθει και ο Τούρκος Πρόεδρος στην Κύπρο υπό τη συνοδεία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά και δεκάδων πλοίων, drones μαχητικών.

Ηγεσία Ελλάδος και Τουρκίας  καταφθάνουν στην Κύπρο, ενόψει της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής.

Οι μεν για να σταθούν δίπλα στον Κυπριακό Ελληνισμό, για την τραγωδία, που βίωσε και οι δε για να πανηγυρίσουν την βαρβαρότητά τους.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για να απευθύνει χαιρετισμό ο Ταγίπ Ερντογάν, κινητοποιεί τη στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας και προετοιμάζεται για άνευ προηγούμενου επίδειξη ισχύος.

Στην Κύπρο, βρίσκονται επίσης ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδος Στέφανος Κασσελάκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι οποίοι ανέβηκαν το πρωί το λόφο του Προεδρικού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει χωρίς ενδοιασμό την συμπερίληψη του Κυπριακού στις ευρωτουρκικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε ότι δεν μπορεί, βάσει του ευρωπαϊκού κεκτημένου, σε ένα πλήρες μέλος της ΕΕ, να υπάρχει στρατός κατοχής.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος θα απευθύνει αύριο χαιρετισμό στην Εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Την ίδια ώρα στα κατεχόμενα για τις πανηγυρικές φιέστες θα βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος χέρι χέρι με τον κυβερνητικό του εταίρο αλλά και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της χώρας.

Προετοιμάζεται δε να θέσει υπό πολιορκία το νησί, διαρρέοντας στον τουρκικό τύπο ότι θα φέρει μαζί του 50 πολεμικών πλοίων,  τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη  F-16 και drones bayraktar.

Στα πανηγύρια της ντροπής θα παρελάσει επίσης,  η ναυαρχίδα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, το αεροπλανοφόρο “Αναντολού”.

Οι προκλήσεις δε δεν έχουν τέλος καθώς ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σε ανάρτησή του για τους εορτασμούς παρέτει τους στίχους  Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα απειλόντας ωμά τη Δημοκρατία.

Τα βλέμματα στρέφονται στο περιεχόμενο της ομιλίας των δύο ηγετών, οι οποίοι πριν από μερικά 24ωρα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Χωρίς να αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά στο Κυπριακό, καθώς η τουρκική θέση περί δύο κρατών είναι δεδηλωμένη όπως και η προσήλωση της Αθήνας στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.