Ειδήσεις

Οδυσσέας: Ο Γενικός Εισαγγελέας θα ήταν ευτυχής αν έβλεπε την εξόντωσή μου

Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Αρχικά εξετάστηκε το θέμα των ενστάσεων που κατέθεσε χθες η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε σχέση με την αίτηση Γιώργου Σαββίδη για παύση του πρώτου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο Οδυσσέας αρχικά ανέφερε ότι «η συνεργασία μου με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ξεκίνησε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, λόγω των χρυσών διαβατηρίων. Ο Σαββίδης αποφάσισε ότι θα αναλάμβανε συγκεκριμένο ρόλο. Οι δηλώσεις του ήταν πιο σκληρές ακόμα και από αυτές της Κυβέρνησης. Εμείς μέσα από τις δηλώσεις μας προσπαθούσαμε να αφήσουμε έξω τη Νομική Υπηρεσία, την οποία θεωρούσαμε σύμμαχο. Πέρασε η κρίση το 2020. Υπήρξαν και άλλα παραστατικά. Αλλά η δική μου αντίληψη ήταν πως πρόκειται απλά για μια θεσμική κρίση. Από πλευράς μου δεν υπήρχε και δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό. Τα πράγματα άλλαξαν τον Μάη του 2023 όταν καταθέσαμε την καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς. Ο Σαββίδης ουσιαστικά προανήγγειλε την αίτηση που έχετε σήμερα μπροστά σας. Όταν τη διάβασα δεν πίστευα ότι θα μπορούσε με τόση ευκολία να μου αποδώσει χαρακτηρισμούς όπως ανέντιμο, αναξιοπρεπή, αυθάδη, ότι σπιλώνω ονόματα».

Σε άλλο σημείο τονίζει ότι «οι ξεκάθαρες απειλές, ο Γενικός Εισαγγελέας προανήγγειλε την αίτηση που το Συμβούλιο σήμερα έχει ενώπιον του. Με είπε Ανέντιμο, αυθάδη, αλαζόνα, ότι σπιλώνω άτομα. Γνωρίζοντας τον, αν και σίγουρα ο αιτητής είναι αυτός που διαμορφώνει την αίτηση του, σκέφτηκα πως μπορεί να είναι η γραμμή των δικηγόρων να ακολουθήσουν μια επιθετική πολιτική. Μέχρι που τον άκουσα να καταθέτει στο Συμβούλιο, χωρίς καμία δυσκολία είπε στο Συμβούλιο πως είμαι ανέντιμος. Έλεγε πως τον αποκαλώ διεφθαρμένο, αυτό και τον Βοηθό ή τον Αρχηγό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και ποτέ τους αποκάλεσα, ούτε και πιστεύω πως είναι. Σε αντίθεση με τον ίδιο που με ευκολία με χαρακτήρισε ανέντιμο. Η εικόνα που έδωσε για το πρόσωπο μου, με φωτογραφίζει ως τον χειρότερο κρατικό αξιωματούχο από το 1960. Στη δήλωση έχω καταγράψει ότι έχει πάθος απέναντί μου και αν συνδυάσω όλα αυτά για μένα είναι ξεκάθαρα ότι θα ήταν ευτυχής αν έβλεπε την εξόντωσή μου. Έχω φυσικά παράπονο από τον Γενικό Εισαγγελέα».

*Η είδηση ανανεώνεται