Κυπριακό

Απαράδεκτων δηλώσεων συνέχεια από Μητσοτάκη - Ψάχνει επανεκκίνηση του διαλόγου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και κρίσιμοι, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημειώνοντας ότι τους επόμενους μήνες θα λάβουμε ενδεχομένως κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις.

"Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία, και να επανενώσουμε την Κύπρο, πάντοτε στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου", δήλωσε ο Πρόεδρος μιλώντας κατά την έναρξη της κατ' ιδία συνάντησης πού είχε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας , πριν την έναρξη της επετειακής εκδήλωσης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε επίσης ότι η πρώτη αυτή παρόμοια επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού , αντανακλά και το επίπεδο των σχέσεων των δύο κυβερνήσεων αλλά και προσωπικά των δύο ηγετών.

Πενήντα χρόνια είναι πολλά και πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε στην πολυπόθητη απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ΕυρωπαΪκή Ένωση , η οποία, όπως είπε, έχει τις λύσεις και στα πιό δύσκολα θέματα.

Από πλευράς του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης,εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη νέα προσπάθεια η οποίο πρέπει να καταβληθεί , γιά μιά λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, όπως τόνισε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήρε επίσης το επίπεδο των σχέσεων Αθηνών-Λευκωσίας και την ειλικρίνεια πού υπάρχει , στοιχείο απαραίτητο για να προχωρήσουμε μπροστά με ένα νέο ρεαλισμό, όπως ανέφερε.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον ελληνισμό να καταβάλουμε ακόμη μία προσπάθεια, δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης.

Εδώ ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας