Μια η σωτήρια επιλογή

Είναι με βαθιά ανησυχία που παρακολουθούμε να υλοποιούνται οι στόχοι των Τούρκων με τη συνέργεια ασπόνδων φίλων, στην Κύπρο. Το δημιουργούμενο περιβάλλον, γύρω από το εθνικό μας θέμα για όσους θέλουν να βλέπουν κατάμματα την πραγματικότητα, προκαλεί ανατριχιασμό. Βλέπει βήμα-βήμα να οδηγούμαστε σε πλήρη υποταγή στις ορέξεις των Τούρκων.

Πρώτο βήμα των σχεδιασμών υπήρξε η οικονομική καταστροφή της Κύπρου σε βαθμό που ένας εξαθλιωμένος λαός να μην έχει τη δύναμη, τη θέληση και τη βούληση να αντισταθεί, έτοιμος να παραδοθεί στις ορέξεις των εχθρών του.

Δεύτερο βήμα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η διάσπαση του κυπριακού λαού με δόλωμα νεφελώδεις και αόριστες υποσχέσεις για οικονομική άνοδο και ευμάρεια με τη λύση του Κυπριακού. Στήνουν προπαγανδιστικούς μηχανισμούς με προμετωπίδα πολιτικούς, επιχειρηματίες και μέσα μαζικής ενημέρωσης για να καλλιεργήσουν κλίμα υπέρ της λύσης, ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Τρίτο βήμα που είναι προφανές μέχρι ορατό για όσους και πάλι είναι σε θέση να βλέπουν μπροστά, είναι η εντατικοποίηση των επικοινωνιακών παιγνιδιών της Τουρκίας χωρίς ουσιαστικές υποχωρήσεις σε οποιοδήποτε θέμα. Κι εκεί που θα μας στριμώξει με αυτή την τακτική, δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε και το αποκορύφωμα των τουρκικών σχεδιασμών. Δηλαδή να διακηρύξουν ότι είναι έτοιμοι, αρκεί να δεχθούμε επανάληψη των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις και όρους.

Και ποια θα είναι τότε η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας; Με το πιστόλι στον κρόταφο, τι περιθώρια ελιγμών θα έχει και πώς θα μπορέσει να αντισταθεί στις πιέσεις έξωθεν αλλά και από το εσωτερικό; Βλέπουμε ήδη ότι οι πυλώνες στους οποίους επενδύσαμε για στήριξη αποδείκτηκαν ανύπαρκτοι.

Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ξεχωριστά ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μας προσφέρουν καμιά βοήθεια. Κοντά σ΄ αυτά έχουμε και τον ανεκδιήγητο Κόλιν Στιούαρτ που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα Ηνωμένα Έθνη και υποστηρίζει τις αρχές που αυτά πρεσβεύουν, βρίσκεται μονίμως σε διατεταγμένη αποστολή στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τους Τούρκους υπονομεύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι άξιο απορίας πώς η Κυπριακή Δημοκρατία με τους φορείς και αρχές που την εκπροσωπούν, ανέχεται τον κύριο αυτό να βρίσκεται στο έδαφός της και να απεργάζεται τη διάλυσή της. Από την άλλη οι διαχρονικοί εχθροί μας, Βρετανοί, συνεχίζουν να βυσσοδομούν εναντίον μας.

Με τα δεδομένα αυτά ποιες προοπτικές υπάρχουν για επιτυχή αντιμετώπιση των τουρκικών επιδιώξεων, όταν καθ’ ομολογία του Υπουργού Εξωτερικών δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο; Λύσεις δεν υπάρχουν πολλές. Η πιο αξιόπιστη είναι η στροφή μας με αποφασιστικότητα προς σύναψη στρατηγικών συμμαχιών, ταυτοποίηση συμφερόντων και επιδιώξεων με Ελλάδα και Ισραήλ.

Το Ισραήλ δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να βρεθεί ένα πρωί περικυκλωμένο κυριολεκτικά, από μουσουλμανικά κράτη. Είναι γι’ αυτό θέμα επιβίωσης. Και επειδή οι Ισραηλινοί δεν διακρίνονται, σε αντίθεση μ’ εμάς από μυωπική πολιτική, ξέρουν να ζυγίζουν και να υπολογίζουν τα εθνικά τους συμφέροντα, δεν θα δυσκολευτούν στις επιλογές τους. Ο λόγος όμως, ο πρώτος και κύριος, ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει. Θα αφήσουμε το μέλλον μας, των παιδιών μας και των επερχόμενων γενιών στην τύχη ή θα το πάρουμε στα χέρια μας; Επείγει η λήψη αποφάσεων αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με την ιστορία μας.

Υ.Γ.:

  1. Ο προπομπός της κατάληψης της νεκρής ζώνης από τους εισβολείς του Αττίλα Κόλιν Στιούαρτ, αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του παρέδωσε την σκυτάλη στον απερχόμενο Βρετανό Επιτελάρχη της Ειρηνευτικής Δύναμης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Associated Press, μας προειδοποιεί και απειλεί το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης κατάστασης στη νεκρή ζώνη. Φαίνεται ο απερχόμενος συνταγματάρχης της Ειρηνευτικής Δύναμης γνωρίζει από πρώτο χέρι τι μαγειρεύεται στα βρώμικα και σκοτεινά μαγειρεία του Foreign Office της Βρετανίας κατά της Κύπρου.

Εμείς οι γραφικοί Πρόεδρε, όπως μας αποκαλούν κάποιοι από τους συνεργάτες σας, θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και τι μαγειρεύεται κατά της πατρίδας μας από ξένους και ντόπιους.

2. Ο σφοδρός έρωτας του μάγου της πολιτικής με το ΑΚΕΛ χρονολογείται από τα παλιά.

Να μη περάσουν οι μεθοδεύσεις Νεοφύτου – Κυπριανού.

Πάλι φρόντισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να δώσει το στίγμα της πολιτικής του φιλοσοφίας και προσέγγισης στο Κυπριακό. Το θέμα δεν είναι τα μέτρα κατά της Τουρκίας, αλλά η επανέναρξη των συνομιλιών δήλωσε ο κύριος Νεοφύτου. Δηλαδή κύριε Νεοφύτου, πρόεδρε του μεγαλύτερου και κυβερνώντος Κόμματος να ξεχάσουμε τις προκλήσεις των Τούρκων να αγνοήσουμε την ιταμή συμπεριφορά τους στην ΑΟΖ μας και να σπεύσουμε ικέτες να παρακαλούμε να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών; Αυτά συμβουλεύεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι αυτά διαβουλεύεσαι με τους πρέσβεις των δυτικών εταίρων στις τακτικές επαφές που έχεις μαζί τους; Μα κύριε Νεοφύτου, το πιο εύκολο πράγμα και για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά και για τον κυπριακό λαό είναι να αγνοήσουμε συλλήβδην τα πεπραγμένα σε βάρος μας από τους Τούρκους και να επαναρχίσουμε τις συνομιλίες προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις τους. Μα αν αυτή είναι η πολιτική μας, ποια αξιοπιστία μας απομένει και ποια ερείσματα ξέμειναν για να θέλουμε από τους τρίτους να ασκήσουν την οποιαδήποτε επιρροή στην Τουρκία να υποχωρήσει στο Κυπριακό; Είναι προφανές ότι ο κ. Νεοφύτου έχει πάρει διαζύγιο με τη βούληση της καταπληκτικής πλειοψηφίας του λαού μας και του ιδίου του προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος ορθώς συμπεριφερόμενος εμμένει στους όρους που έθεσε για να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Καλούμε τον Πρόεδρο να αγνοήσει και να απομονώσει συμβούλους όπως τον κ. Νεοφύτου ο οποίος μαζί με την ΑΚΕΛική ηγεσία βάλθηκαν να ευνουχίσουν την αγωνιστική στάση του λαού και να προσφέρουν την Κύπρο στο πιάτο στην Τουρκία. Πιασμένοι χέρι-χέρι οι δύο μεθοδεύουν τρόπους να παραχωρήσουν στην Τουρκία όχι μόνο γην και ύδωρ αλλά και αέρα και θάλασσα και υποθαλάσσιο πλούτο. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανασχεθεί όσο είναι καιρός και ο πρόεδρος και η πολιτική ηγεσία ενωμένη να παραμείνει προσηλωμένη σταθερά στον στόχο για ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και της υφαρπαγής του υποθαλάσσιου πλούτου μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πίσω από τις αντεθνικές μεθοδεύσεις κρύβονται πάντοτε οι Βρετανοί. Γνωρίζουμε επίσης ότι και ο νέος εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Νορβηγός κ. Άιντα ενεργεί με βάση τη γραμμή του Λονδίνου που στην ουσία είναι γραμμή της Άγκυρας. Έχουν γνώσιν οι φύλακες λοιπόν και δεν θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν τον εθνικό μας πλούτο όπως δεν θα δεχθούμε λύσεις που ακρωτηριάζουν τα εθνικά και ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας. Ενόσω ο πρόεδρος Αναστασιάδης παραμένει σ’ αυτή τη γραμμή να γνωρίζει κι αυτός ότι θα έχει τη στήριξή μας και τη στήριξη του συνόλου του λαού.

Το πιο πάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2014.