Παραπολιτικά

Μια σφαίρα τον ξαναστέλνει στον Λευκό Οίκο

Ένα τρυπημένο αφτί φαίνεται ότι θα χαρίσει, άνετα, μια νέα προεδρική θητεία στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, που είχε ως αποτέλεσμα να διατρήσει μια σφαίρα το πάνω μέρος του δεξιού του αφτιού, εκτόξευσε τις πιθανότητές του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Ήταν μια απροσδόκητη εξέλιξη, που έκανε τον Τραμπ να γελούν... και τ’ αφτιά του!

Το ότι γλύτωσε από του Χάρου τα δόντια δεν οφείλεται στη μεγάλη του τύχη, αλλά στο ότι ο επίδοξος δολοφόνος, ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκ, ήταν αρκετά... ατζαμής. Αναφέρεται, χαρακτηριστικά, ότι, όταν σπούδαζε ακόμα, επεδίωξε να περιληφθεί στην ομάδα τυφεκιοφόρων του Κολεγίου, αλλά τον απέρριψαν, επειδή ήταν «κακός πυροβολητής». Εξάλλου, εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι, από την απόσταση που πυροβόλησε τον Τραμπ, ένας σωστός σκοπευτής δεν θα μπορούσε να αστοχήσει.

Τέλος πάντων. Σημασία έχει ότι ο Τραμπ την σκαπούλαρε.

Το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι ο σκληρός, είρωνας και εριστικός πρώην Πρόεδρος, του οποίου δεν... ίδρωνε το αφτί για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ενότητα της χώρας, ξαφνικά, μετά που του τρύπησε το αφτί ο 20χρονος, παρουσίασε μιαν απίστευτη αλλαγή στη συμπεριφορά του. Εμφανίστηκε ήπιος, ενωτικός, μεγαλόψυχος. Για να δούμε πόσο θα αντέξει αυτό...

Και αφού οι συζητήσεις στράφηκαν στην απόπειρα κατά του Τραμπ, ξεχάστηκε το θέμα της ηλικίας του Μπάιντεν, ο οποίος στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ σύγχυσε τον Ζελένσκι με τον Πούτιν και τον Τραμπ με την Κάμαλα Χάρις! Ούτως ή άλλως, δεν έχει πλέον σημασία. Ο Τραμπ θα είναι νικητής είτε με τον Μπάιντεν αντίπαλο είτε με την Κάμαλα.

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την απόπειρα, ο Τραμπ είχε εκφράσει την έκπληξή του. «Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να γίνει στη χώρα μας», είπε. Ε, όχι και απίστευτο! Σε μια χώρα, όπου ο καθένας μπορεί να αποκτήσει όπλο και να πυροβολήσει όποιον του γουστάρει, προκαλώντας συχνά μακελειά σε σχολεία, δεν είναι καθόλου απίστευτο. Και φυσικά ο ίδιος ο Τραμπ είναι φανατικά υπέρμαχος της οπλοκατοχής και αντιτάχθηκε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των όπλων. Τώρα, είντα χαπάρκα, που λέει και ο λαός μας. Και sorry για την επισήμανση, αλλά αν δεν αναχαιτιστεί η μάστιγα της οπλοκατοχής, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος Αμερικανός πολιτικός θα μπει στο στόχαστρο του επόμενου διαταραγμένου.

ΜΠΟΞΕΡ