Ειδήσεις

Πάφος: Στο Νοσοκομείο 26 άτομα από αναθυμιάσεις - Πώς έγινε το ατύχημα

Ευχάριστα είναι τα νέα από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου σε σχέση με τον τραυματισμό περίπου 20-25 τουριστών, ανάμεσα τους οκτώ μικρά παιδιά, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο ΤΑΕΠ μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε πισίνα ξενοδοχειακής μονάδας στη Γεροσκηπου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σίγμα, Μάριο Ιγνατίου, οι τραυματίες είναι όλοι εκτός κινδύνου, με τα οκτώ παιδιά ηλικίας 10 - 15 χρόνων να παρουσιάζουν ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι υπάλληλος του ξενοδοχείου, έχυσε στο κανάλι της υπερχείλισης δύο ειδών χημικά υγρά για σκοπούς συντήρησης του νερού. Η ένωση των δύο υγρών φαίνεται να προκάλεσε αναθυμίαση έντονου βαθμού, πρόσθεσε.

Τα 8 παιδιά που βρίσκονταν κοντά και ανέπνευσαν τις αναθυμιάσεις αισθάνθηκαν αδιαθεσία, γι' αυτό και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Επεσήμανε τέλος πως οι εξετάσεις στη σκηνή συνεχίζονται σε συνεργασία με λειτουργούς του Γραφείου Εργασίας.

Στο μεταξύ το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβησαν στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Γεροσκήπου λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή «ο Πυροσβεστικός Σταθμό Πάφου ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης ομάδας και όχημα αντιμετώπισης επικίνδυνων υλικών σε ξενοδοχειακή μονάδα λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας μετά από την ανάμειξη και αντίδραση χημικών υλικών».

Οκτώ παιδιά θαμώνες στην πισίνα συνέχισε ο κ. Κεττής στην ανάρτηση του, μεταφέρθηκαν προληπτικά με ασθενοφόρα στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πάφου λόγω εισπνοής αναθυμιάσεων.

Στο μέρος παρευρέθηκε και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είπε ο κ. Κεττής περιορίστηκε σε συστάσεις και επιθεώρηση μόνον.