Κυπριακό

Η Ελλάδα αναμένει σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού

Σε σχέδιο που αναμένει η Ελλάδα, σε σχέση με το Κυπριακό, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αθήνα, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι φύσει αισιόδοξη, όπως και η Κύπρος στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού και ότι το Υπουργείο Εξωτερικών αναμένει το πλήρες σχέδιο, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μια περιγραφή του ευρύτερου, όπως είπε, σχεδίου.

Ωστόσο, σημείωσε, «το παρελθόν μας κάνει να είμαστε πάρα πολύ διστακτικοί και όσα ακούστηκαν από τον Τούρκο Πρόεδρο, περί λύσης δύο κρατών, είναι εντελώς αντίθετα με τη διάθεση λύσης».

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητο ότι η λύση στηρίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων.

«Περιμένουμε», ανέφερε, «το τελικό σχέδιο, την επεξεργασία του και από τη δική μας πλευρά και από την πλευρά της Κύπρου».

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι «Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα» και ότι σε αυτή τη διεκδίκηση «Ελλάδα και Κύπρος είναι Ευρώπη και η θέση αυτή είναι και ευρωπαϊκή».

Πηγή: ΡΙΚ