Ειδήσεις

Προσοχή για τηλεφωνικές απάτες μέσω WhatsApp συνιστά η Αστυνομία

Προσοχή συνιστά με ανακοίνωσή της την Τετάρτη η Αστυνομία Κύπρου για νέου είδους τηλεφωνικές απάτες μέσω της εφαρμογής WhatsApp οι οποίες παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι επιτήδειοι μέσω της εφαρμογής επικοινωνίας – WhatsApp καλούν σε βιντεοκλήση ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας ψευδώς ότι επικοινωνούν εκ μέρους της Αστυνομίας.

Όπως εξηγείται, η επικοινωνία γίνεται στην αγγλική γλώσσα και οι επιτήδειοι ζητούν από τους πολίτες όπως δηλώσουν διάφορα προσωπικά και τραπεζικά τους στοιχεία (όπως επίδειξη ταυτότητας, χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες κτλ.).

Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενες τηλεφωνικές κλήσεις είναι προϊόν απάτης και δεν προέρχονται από την Αστυνομία.

Υπογραμμίζεται ότι το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις και τις οδηγίες που λαμβάνουν από τους επιτήδειους, να μην ανταποκρίνεται σε τυχόν συνδέσμους (links) που αποστέλλονται και να μην αποκαλύπτουν σε άλλους κωδικούς που τυχών έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που δηλώθηκαν τραπεζικά δεδομένα κατά τη διάρκεια τέτοιας κλήσης, το κοινό θα πρέπει να ενημερώνει άμεσα το τραπεζικό του ίδρυμα για αποφυγή ανεπιθύμητης χρήσης των δεδομένων του.

ΚΥΠΕ