Ειδήσεις

Σταυριανός: Όταν τελειώσει η διαδικασία θα μιλήσω επιτέλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο η ακροαματική διαδικασία για την αίτηση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού αμφισβήτησης του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαρωσιώτου ότι ο θάνατος του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου επήλθε από στραγγαλισμό και όχι από εκούσια πτώση εξ ύψους.

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο Γιάννης Σελινόπουλος, ο οποίος μετέδωσε στο Μεσημέρι και Κάτι πως κινδυνεύει να τιναχθεί η μια υπόθεση 19 χρόνων. Σημείωσε ότι η διαδικασία κράτησε για 25 λεπτά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κληρίδης υπέβαλε ένσταση στο αίτημα του Πανίκου Σταυριανού και ζήτησε διορία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου για να υποβάλει την ένσταση.

Στη διαδικασία παρευρέθηκε και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης ο οποίος ανέφερε ότι η Γενική Εισαγγελία δεν θα φέρει ένσταση στο αίτημα του κ. Σταυριανού αν και εντόπισε σφάλματα στις ενδιάμεσες αποφάσεις και στο πόρισμα.

Τονίζεται ότι η Γενική Εισαγγελία θα παρευρεθεί σε όλη τη διαδικασία.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Θανάση Νικολάου έθεσε θέμα αμεροληψίας του Γενικού Εισαγγελέα. Όπως ανέφερε, στο στάδιο της τρίτης θανατικής ανάκρισης, η Νομική Υπηρεσία είχε θέση υπέρ του κ. Σταυριανού. Το δικαστήριο απάντησε ότι η Εισαγγελία δεν παίρνει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.

Επιπλέον, η δικηγόρος του κ. Σταυριανού, Ανδριάνα Κλαΐδη ανέφερε ότι η 10η Σεπτεμβρίου είναι μακριά και ζήτησε να οριστεί νωρίτερα η υπόθεση διότι τρέχει και η διαδικασία των δύο ποινικών ανακριτών που όρισε η Κυβέρνηση, ωστόσο η υπόθεση ορίστηκε για στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ ή ένσταση από την οικογένεια θα υποβληθεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Πανίκος Σταυριανός προέβη σε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο. Όπως ανέφερε, «στην παρούσα φάση δεν έχω να πω τίποτε. Όταν τελειώσει η διαδικασία θα μιλήσω επιτέλους».