Αθλητισμός

Φοιτήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού 2024

Η οικογένεια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που η φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής Κωνσταντίνα Νικολάου, θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στο άθλημα της σκοποβολής (skeet). Η Κωνσταντίνα αποτελεί φοιτήτρια πρότυπο, φάρο ήθους και ευγενής άμιλλας στον αθλητισμό, η οποία συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία τις ακαδημαϊκές σπουδές με τον αγωνιστικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Αναμένεται να ολοκληρώσει τις σπουδές της εντός του 2024.

Σήμερα, η Κωνσταντίνα αποτελεί πρότυπο για αρκετά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και είναι μέντορας πολλών παιδιών που ασχολούνται με τα αθλήματα της σκοποβολής. Βραβεύθηκε τρεις φορές με Βραβείο Ήθους, ήταν Πρέσβειρα Ίσων Δικαιωμάτων στον Αθλητισμό το 2023, είναι επίτιμο μέλος και ευεργέτιδα του Γυμνασίου Φανερωμένης Λάρνακας, καθώς και άλλων σχολείων σε όλη την Κύπρο. Είναι κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στο skeet γυναικών (121/125 επιτυχίες), πρωταθλήτρια Κύπρου για τέσσεριες συνεχόμενες χρονιές (2019, 2020, 2021, 2022) και στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης skeet για 5 συνεχόμενα έτη. Είναι η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο για την Κύπρο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας. Το 2022 και το 2023, αναδείχθηκε χάλκινη παγκοσμιονίκης. Ακολούθησαν δυο χρυσά μετάλλια σε διεθνές μίτινγκ στην Κύπρο, τόσο στην ατομική κατάταξη, όσο και στα ζεύγη. Πήρε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καζακστάν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιταλίας.

Πριν από την αναχώρησή της για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση μεταξύ της Κωνσταντίνας, του Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Ανδρέα Ευσταθίου και του Προέδρου του Τμήματος Επιστημών Ζωής, στο οποίο υπάγεται η Κωνσταντίνα, Δρος. Αναστάσιου Θεοδώρου, κατά την οποία συζητήθηκαν οι διάφορες προκλήσεις που φέρει η διπλή καριέρα φοιτητών-αθλητών αλλά και οι δυσκολίες στον χώρο του αθλητισμού. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με περηφάνια και εκτίμηση χαιρετίζει την προσπάθεια της Κωνσταντίνας και της εύχεται κάθε επιτυχία στους επικείμενους Ολυμπιακούς αγώνες!

25.7. ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ 3.png