Αναλύσεις

Η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα είναι ξεπούλημα

Ειλικρινά με εκπλήττετε, κ. Πρόεδρε. Δηλώσατε «…Δεν χωράνε εκπτώσεις…». Η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα είναι ξεπούλημα, όχι απλώς έκπτωση! Θυμίζει Απαρτχάιντ!

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολούθησα την ομιλία σας και εκείνην του Πρωθυπουργού της Ελλάδος. Θα αποφύγω κάθε σχόλιο για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Θα αναφερθώ στη δική σας ομιλία. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι επαναλαμβάνετε αρκετά που είπατε στο παρελθόν, αλλά αντιφάσκετε σε πολλά σημεία.

Πολύ σωστά διαπιστώσατε ότι «…Οι Κύπριοι είμαστε οι μόνοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης, εργασίας, της ιδιοκτησίας, τις βασικές μας ελευθερίες στο 37% της πατρίδας μας, στις πατρογονικές μας εστίες». Και συνεχίζετε: «…Όραμά μας -αειφόρο, ανθεκτικό και εφικτό- είναι η επίτευξη μίας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης…». Και προσθέτετε: «…Δεν χωράνε εκπτώσεις σε αυτήν την αλήθεια…». Πάρα πολύ σωστά όλα αυτά, καθώς και αρκετά άλλα σημεία της ομιλίας σας.

Δυστυχώς, στη συνέχεια τα χαλάτε, λέγοντας «…με τη στήριξη της Ελλάδος αποδέχθηκε [η Κύπρος] τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινοτικό κεκτημένο. Επρόκειτο για έναν ιστορικό συμβιβασμό…». Λύση ΔΔΟ!!! Αρχές και αξίες της ΕΕ!!! Βιώσιμη!!! Κάθε άλλο.

Ειλικρινά με εκπλήττετε, κ. Πρόεδρε. Προηγουμένως δηλώσατε «…Δεν χωράνε εκπτώσεις …». Η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα είναι ξεπούλημα, όχι απλώς έκπτωση! Θυμίζει Απαρτχάιντ! Εν πρώτοις είναι ενάντια στις αρχές της ΕΕ. Οι αρχές της ΕΕ «ένας άνθρωπος, μία ψήφος». Επιπλέον:

  • Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ και θα αντικατασταθεί με το καινούργιο μόρφωμα – ΔΔΟ με πολιτική ισότητα!
  • Δεν θα επιτραπεί σε όλους τους εκτοπισθέντες συμπατριώτες μας να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες. Εκτός του γεγονότος ότι όλες έχουν καταπατηθεί από τους έποικους Μογγόλους Τούρκους που έφερε η Τουρκία, αλλάζοντας το δημογραφικό καθεστώς κι εξυπηρετώντας τις τουρκικές επιβουλές.
  • Αυτοί που θα επιστρέψουν, θα είναι υπό τουρκική διοίκηση και δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
  • Ο τουρκικός κατοχικός στρατός θα παραμείνει.
  • Η Τουρκία θα συνεχίσει ως ‘’εγγυήτρια’’ με δικαίωμα επεμβάσεως στο καινούργιο αυτό μόρφωμα.
  • Η τουρκική πλευρά θα έχει το βέτο σε όλα τα ζητήματα.
  • Εκ περιτροπής προεδρία.

Αυτά, για να απαριθμήσω μόνο ΜΕΡΙΚΑ από τα προβλήματα της ΔΔΟ, που θα είναι το τελευταίο σκαλοπάτι για πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μας. Το Σύνταγμα του 1960 ήταν πολύ «ήπιο» σε σύγκριση με το τι προβλέπει η ΔΔΟ. Δεν δούλεψε. Είδαμε το αποτέλεσμα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η ΔΔΟ θα δουλέψει;

Πράγματι, κ. Πρόεδρε, θα θέλατε να φιγουράρει η υπογραφή σας σε μια τέτοια συμφωνία; Θα θέλατε να είστε ο Πρόεδρος που ξεπούλησε την πατρίδα μας, που θα βάλει την ταφόπλακα στον τάφο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την οποία χύθηκε τόσο αίμα; Είμαι σίγουρος πως όχι! Τότε, συμπεριφερθείτε με θάρρος και δυναμικότητα, αλλάζοντας πορεία. Ξεχάστε τη ΔΔΟ, τα ΜΟΕ και τις έξωθεν δήθεν συμπαραστάσεις. Ο ΟΗΕ και η ΕΕ δεν ενδιαφέρονται για την Κύπρο. Τα δικά τους συμφέροντα κοιτάζουν. Το απέδειξαν στο παρελθόν και το αποδεικνύουν καθημερινώς. Κανένας δεν ενδιαφέρεται, ΜΟΝΟ εμείς, γιατί είναι η πατρίδα μας. Καταγγείλτε διεθνώς την Τουρκία για όλα τα εγκλήματα που έκανε και συνεχίζει να κάνει. Δυστυχώς, ο δρόμος είναι δύσκολος. Πολύ δύσκολος, αλλά όχι αδύνατος. Η ΔΔΟ ή η λύση δύο κρατών εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Η Τουρκία είναι η κατάρα της υφηλίου. Είναι αναγκαίο να καταλάβει όλος ο κόσμος την τουρκική βαρβαρότητα και επεκτατικότητα. Οι επεκτατικές της επιβουλές δεν περιορίζονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα (νησιά, Θράκη και βάλε). Τα τουρκικά επεκτατικά σχέδια δεν έχουν σύνορα.

Αλλαγή πορείας είναι ο μόνος δρόμος που θα μας οδηγήσει στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Παρουσιάστε στον ΟΗΕ και στην ΕΕ όλα τα εγκλήματα της Τουρκίας. Χρησιμοποιήστε τα ΜΜΕ και παρουσιάστε διεθνώς την πραγματική Τουρκία, με όλη τη βαρβαρότητα και εγκληματικότητα. Υπάρχει αρκετό υλικό από την τουρκική εισβολή και τα τελευταία πενήντα χρόνια κατοχής και εποικισμού. Αρκετά για να ταρακουνήσουν τη Διεθνή Κοινή Γνώμη. Αν τα κράτη μέλη της ΕΕ πιστεύουν ότι η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα είναι ιδεώδης λύση, γιατί δεν την εφαρμόζουν στις δικές τους χώρες;

Και κλείνοντας την ομιλία σας αναφέρετε: «…Μπορούμε, όμως, και οφείλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, αξιοποιώντας και ενισχύοντας τα εργαλεία που διαθέτουμε, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των συνθηκών, μέσα από τις οποίες η Κύπρος θα γίνει στην ολότητά της, επανενωμένη, τόπος σταθερότητας, ασφάλειας, ευημερίας και πραγματικής ειρήνης».

Πράγματι μπορούμε και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αξιοποιήσουμε και να ενισχύσουμε τα εργαλεία που διαθέτουμε και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση των συνθηκών υπέρ μας. Όλες οι συμπατριώτισσές μας και συμπατριώτες μας, που θυσίασαν τα πάντα, που υπέφεραν και υποφέρουν από τον τουρκικό ΑΤΤΙΛΑ, μας έχουν προσφέρει τα εργαλεία που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Αρκεί να έχουμε το ΘΑΡΡΟΣ και τη ΒΟΥΛΗΣΗ να τα χρησιμοποιήσουμε επαξίως.

*Μόνιμος κάτοικος Μελβούρνης