Παραπολιτικά

Ξαφνικά ένα βράδυ στην Άγκυρα...

Ωραίος ο Άδωνης Γεωργιάδης, με τη θανατηφόρα ατάκα που έριξε ως απάντηση στις συνεχιζόμενες απειλές των Τούρκων ότι «θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ». Ο Έλληνας Υπουργός Υγείας έκανε το ακόλουθο σκωπτικό σχόλιο: «Ακούω αυτήν τη φράση, ‘‘μια νύχτα ξαφνικά’’, και γελάω. Μπορούμε κι εμείς να πάμε ξαφνικά στην Τουρκία με τα F-35 σε μια νύχτα. Είδατε τι έγινε στην Υεμένη; Αν έχεις F-35 που δεν πιάνονται στα ραντάρ, μπορείς ξαφνικά να βρεθείς στην Άγκυρα ένα βράδυ και να τα κάνεις γης Μαδιάμ. Δεν λέω ότι θα το κάνουμε, γιατί δεν θέλουμε να το κάνουμε, αλλά με κάνει να γελάω, όταν το λέει αυτό ο Ερντογάν. Με τι θα έρθετε στην Ελλάδα ένα βράδυ; Με τα σαπάκια που έχετε»;

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωση του Άδωνη προκάλεσε οργή στην Άγκυρα και επιθετικά σχόλια από τον τουρκικό Τύπο.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν βγήκε ο Ερντογάν να ζητήσει από τον Μητσοτάκη να... βάλει στη θέση του τον Άδωνη, όπως έκανε ο νεο-οθωμανός με έναν άλλον υπουργό της ελληνικής Κυβέρνησης, τον Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, ο οποίος επίσης προκάλεσε έκρηξη θυμού στην τουρκική πρωτεύουσα, με τις δηλώσεις που έκανε στη Λευκωσία, καταδικάζοντας «τη βέβηλη παράνομη παρουσία, επί μισόν αιώνα, του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιθετικότητα απ’ αυτήν του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, ο οποίος δήλωσε ότι οι Τούρκοι είναι εισβολείς. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τον βάλει στη θέση του!», πρόσθεσε.

Είναι να τρελαίνεσαι και να χρειάζεσαι τη... νευροεπιστήμη της κ. Ολγκίν. Εισέβαλαν και κρατούν αιχμάλωτη εδώ και πενήντα χρόνια τη βόρεια Κύπρο, με την παρουσία 40.000 Αττίλων βαριά οπλισμένων, απειλούν να καταλάβουν και την υπόλοιπη, και θυμώνουν όταν τους πεις ότι είναι εισβολείς. Εντάξει, καρντάσηδες. Περιστέρια της ειρήνης είσαστε.

Χαιρόμαστε που υπάρχουν υπουργοί της ελληνικής Κυβέρνησης που βγαίνουν και μιλάνε ανοιχτά για την τουρκική κατοχή και απαντούν στους λεονταρισμούς των Τούρκων, χωρίς να γνοιάζονται αν θα χαλάσουν το υποτιθέμενο καλό κλίμα στα Ελληνοτουρκικά (που οι Τούρκοι φρόντισαν τις τελευταίες ημέρες να ξαναχαλάσουν, στέλνοντας πολεμικά σκάφη έξω από την Κάσο).

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Λευκωσία, κατά την αντικατοχική εκδήλωση, φρόντισε επιμελώς να μην πει κάτι που θα προκαλούσε τον Ερντογάν. Έτσι, απέφυγε, επί του παρόντος, ένα νέο... «Μητσοτάκης γιοκ»!

ΜΠΟΞΕΡ