Πολιτισμός

Ιστορίες-φασαρίες: Μια πρωτότυπη και δημιουργική παράσταση

Μια πρωτότυπη και μοναδική παράσταση από τους Little Worry People. Μια παράσταση άκρως δημιουργική γεννήθηκε μέσα από τα όνειρα, τις επιθυμίες και την φαντασία των παιδιών. Με την καθοδήγηση και σκηνοθεσία του Αντρέι Κρουπά και την λογοτεχνική επιμέλεια και στήριξη στην επινόηση των κειμένων και του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού από την Νικολέττα Χριστοφόρου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια όλου του project έχει η Μαρία Χριστοφόρου, με την Κυριακή Γιαννούδη βοηθό σκηνοθέτη και για την επιμέλεια των κουστουμιών της παράστασης.

Η φιλοσοφία και το δημιουργικό σκεπτικό που συνοδεύει τις δράσεις είναι η χαρά της δημιουργίας, της ομαδικότητας και του ανήκειν, που είναι ένα αίσθημα που χρειάζονται τα παιδιά για να νιώθουν ασφάλεια. H πίεση και το άγχος πριν την παράσταση είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει, δεν θα έχει αξία στην ζωή των παιδιών αν συνδέσουν την παράσταση με μια αγχωτική κατάσταση που καταπιέζει.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, με αγάπη και πειθαρχία με όρια, να απολαύσουν τα παιδιά την εμπειρία της σκηνής μόνο με το δημιουργικό και εποικοδομητικό άγχος που θα αφήσει μια γλυκιά ανάμνηση. Αξία έχει η δημιουργία και η ψυχική καλλιέργεια, η επαφή με τα συναισθήματα και τον εσωτερικό μας κόσμο.

Η παράσταση «Iστορίες Φασαρίες» ξεχωρίζει για τις πρωτοριακές της ιδέες, το χιούμορ και την εξαιρετική χημεία μεταξύ των μικρών πρωταγωνιστών. Στους Little worry people, το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται σαν μια ξεχωριστή προσωπικότητα και στις παραστάσεις είναι όλοι πρωταγωνιστές. Η ξεπερασμένη νοοτροπία του μοναδικού πρωταγωνιστή δεν λειτουργεί, η νοοτροπία αυτή σκοτώνει την δημιουργία και σπείρει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που είναι αχρείαστος ειδικά σε τόσο τρυφερές ηλικίες.

Μέσα από το θέατρο τα παιδιά μαθαίνουν ότι η ευτυχία βρίσκεται στην αρμονία ανάμεσα σε αυτό που πιστεύεις και αυτό που πράττεις για αυτό μέσα από το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες βοηθείται κάθε παιδί να γίνεται κοινωνός της γνώσης για να βρει την αυθεντικότητα και το φως του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σε ένα φανταστικό κόσμο ξεπηδούν μέσα από τα βιβλία και την φαντασία των παιδιών ιστορίες για ένα κινέζικο κόκκινο δράκο, για μια καλή κτηνίατρο που σώζει ζωάκια, για ένα εργοστάσιο που φτιάχνει καταπληκτικά αυτοκίνητα …. για μια μηχανή του χρόνου που σε ταξιδεύει στον παρελθόν, στο μέλλον και σε μέρη μαγικά. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, μία εταιρεία ψυχαγωγίας κλείνει μετά από τις αμέτρητες γκάφες που έκαναν οι μέτοχοι και ταυτόχρονα εργαζόμενοι εκεί. Όλοι ετοιμάζονται να πάρει ο καθένας τον δρόμο του και, ξαφνικά εμφανίζεται μια κοπέλα που θα τους προτείνει κάτι, που είναι για αυτούς πέρα από κάθε φαντασία. Η συνέχεια, επι σκηνής .

*Η παράσταση θα γίνει στο θέατρο Μασκαρίνι την Κυριακή, 7.7.24 στις 19.00 *Πληροφορίες: 99358553.