Παραπολιτικά

Η Αννίτα Δημητρίου να προσέχει τα λόγια της – δεν εκπροσωπεί την «Ελληνοκυπριακή πλευρά»!

Διαβάσαμε ακόμα ένα ατόπημα της κυρίας Αννίτας Δημητρίου, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, (Sigmalive 30.7.24) πως:

«Την προσήλωση της ε/κ πλευράς στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα ως ορίζεται μέσα από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου στον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Irfan Siddiq…»

https://www.sigmalive.com/news/politics/1242536/prosilosi-stin-ddo-eksefra

Δυστυχώς η κοπέλα πρόεδρος της Βουλής, έχει βάλει πλώρη προφανώς για τα καλά για την... προεδρία της ΚΔ,  και άρχισε να μαζεύει νισιάνια από τον «κηδεμόνα»,   την Βρετανική Υπάτη Αρμοστείας!

Να προσέχει τα λόγια της η Αννίτα Δημητρίου, γιατί ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ούτε την εξουσιοδότησε κανένας για κάτι τέτοιο, ούτε είναι εις θέση να… διαβεβαιώνει τους Βρετανούς για άκουσον άκουσον «προσήλωση της Ε/κ…στην ΔΔΟ με πολιτική ισότητα».  Στους ίδιους που εισήγαγαν την  βρετανο-τουρκική τερατουργία της Δικοινοτικής, Διζωνικής Ομοσπονδίας. Και την πέρασαν με τη ΠΕΝΝΑ τους (ως penholders) στο καταραμένο ψήφισμα του Σ. Ασφαλείας 649/90 με τον “precious asset “ τους,  Γιώργο Βασιλείου,  δίχως την έγκριση του λαού.

Είναι σαν να «ορκίζεται πίστη» η γυναίκα  (“swearing allegiance”!) προς τους συγγραφείς του καταραμένου ψηφίσματος 649/90!

Στην μεγάλη της άγνοια η κυρία Αννίτα, ας ενημερωθεί ότι -  το Μάρτιο του 1990 ο Βρετανός αντιπρόσωπος του Η Βασιλείου στον ΟΗΕ και συγγραφέας του 649/90 ήταν ο μ. Σερ Κρίσπιν Τίκελλ, (Sir Crispin Tickell)  τον οποίο αμέσως μετά αντικατέστησε ως συνεχιστής του και όχι μόνο ο γνωστότατος Σερ Ντέιβιντ Χάνει… Ο Sir Crispin Tickell ήταν επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού του Φόρειν ΄Οφις όταν σχεδίασε το 1964 βλέποντας 10 χρόνια μπροστά πως  θα επιτυγχάνετο η εισβολή και η ανασύσταση της ΚΔ με δύο ξεχωριστά συνιστώντα κράτη…

Να προσέχει τα λόγια της η κυρία Αννίτα Α) να δηλώνει την δική της και της οικογένειάς της αν θέλει «προσήλωση στην…ΔΔΟ»  ή σε οτιδήποτε άλλο, αλλά όχι να   «διαβεβαιώνει εκ μέρους της «Ε/κ πλευράς». Η οποία στην συντριπτική της πλειοψηφία σε κάθε δημοσκόπηση την απέρριψε  και την απέρριψε και στις 24.4.2004! Αν δεν θέλει να αρχίσουν οι Βρετανοί (αν δεν την έχουν ήδη χαρακτηρίσει  στα χαρτιά τους) ως «πολύτιμο κεφάλαιο» (“precious asset”) όπως τον Γ. Βασιλείου που έκανε ότι ζητούσαν.

Β) Από το  1974 οι περισσότεροι πρώτοι που «ορκίστηκαν στους Βρετανούς την ίδια πίστη στην ΔΔΟ»,  μας έχουν αφήσει υγεία!  Ίσως να έκαναν...σύνδεσμο αμετανόητων διζωνικών εκεί που άραξαν,  αναμένοντας και τους υπόλοιπους όταν έλθει η ώρα τους.

Ένα πράγμα που ο μ. Δρ. Χένρι Κίσινγκερ είπε στους αξιωματούχους του Φ.Ο στις 27.8.1974 όταν του ζήτησαν την υποστήριξή του στην ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΔΟ για λύση, και άντεξε στον χρόνο για 50 χρόνια,  ήταν ότι «Οι Έλληνες ουδέποτε θα την δεχθούν».