Κόμματα

Σοβαρές καταγγελίες ΕΛΑΜ για ασυνόδευτους ανήλικους - Κλοπές, ναρκωτικά και κάλεσμα στην Πολιτεία

Σε σοβαρές καταγγελίες προβαίνει το ΕΛΑΜ σε ότι αφορά τη μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων στη Κρατική Στέγη Ηλικιωμένων Λάρνακας

Σε σοβαρές καταγγελίες προβαίνει το ΕΛΑΜ σε ότι αφορά τη μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων στη Κρατικη Στέγη Ηλικιωμένων Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι φέρονται να κατέστρεψαν ξενοδοχείο-κατάλυμα που τους φιλοξενούσε αρχικά στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά τους σε άλλους χώρους και δη κατοικημένες περιοχές. Ενώ το ΕΛΑΜ είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή την απόφαση, δεν φαίνεται να εισακούστηκε.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για τις δραστηριότητες των ανηλίκων, με το κόμμα να υπογραμμίζει πως οι παρανομίες αυτών των προσώπων συνεχίζονται μιλώντας για κλοπές αλλά και χρήση ναρκωτικών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται :

“Ένας μεγάλος αριθμός αυτών μεταφέρθηκε στη Κρατική Στέγη Ηλικιωμένων Λάρνακας στην περιοχή Αγίου Γεωργίου. Από τότε δηλώσαμε δημόσια πως η μεταφορά τους στο κέντρο του Δήμου Λάρνακας είναι απαράδεχτη και μόνο αρνητικές συνέπειες θα μπορεί να έχει για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της πόλης.”

Καταληκτικά αναφέρεται πως το ΕΛΑΜ έχει επικοινωνήσει με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας την Αστυνομία και το Δημαρχείο Λάρνακας λέγοντας πως λύση του προβλήματος είναι η απομάκρυνση αυτών των προσώπων από κατοικημένες περιοχές και είτε η απέλαση τους, είτε η μεταφορά τους σε κλειστές δομές.