Ειδήσεις

Απότομη αλλαγή του καιρού - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αύριο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Την Τετάρτη, σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται από το μεσημέρι μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενώ σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα παράλια και σε ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα βόρεια και στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης ή ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα συνεχίσουν να εμφανίζονται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Προοδευτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται από το μεσημέρι μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενώ σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Την Πέμπτη, οι νεφώσεις προοδευτικά θα αυξηθούν και αναμένεται από το μεσημέρι και μετά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμαίνεται κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.