Ειδήσεις

Θεμιστοκλέους για Πόθεν Έσχες: Δεν θα οδηγήσει κανέναν διεφθαρμένο στη φυλακή

Για την αναβολή της ψήφισης του πόθεν έσχες από τη Βουλή σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Ο Θεμιστοκλέους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που έγινε (η αναβολή δηλαδή) δύσκολα τα περιγράφει κάποιος βουλευτής. Πρώτο, η πλειοψηφία των βουλευτών αγνοεί παντελώς τις διάφορες διατάξεις του πόθεν έσχες. Κατά δεύτερο, ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί τις συνέπειες που θα έχει. Το τρίτο είναι ότι θα είναι ένα πόθεν έσχες που εάν δεν είναι για γέλια θα είναι για κλάματα. Για παράδειγμα, άφησαν έξω από το capital statement οργανισμούς που οι αποφάσεις του επιφέρουν εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια στους πολίτες που υπόκεινται στις αποφάσεις αυτές και έβαλαν μέσα για παράδειγμα τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, που καμιά απόφαση αυτού του ανθρώπου μπορεί να δώσει ένα ευρώ στους πολίτες».

Έφερε το παράδειγμα της ΡΑΕΚ, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο. «Άφησαν έξω την εταιρεία του Φυσικού Αερίου, τους πρυτάνεις αν και είχαμε περιπτώσεις που πήγαν φυλακή. Άφησαν έξω τμήματα και υπηρεσίες του κράτους που οι αποφάσεις των διευθυντών τους είναι καθοριστικές για πάρα πολλά εκατομμύρια κερδών».

Πρόσθεσε ότι «είναι ένας νόμος που δεν θα οδηγήσει κανένα διεφθαρμένο πολιτικό ή αξιωματούχο στη φυλακή».

Δείτε το βίντεο: