Κυπριακό

Τσάκωσαν 49χρονη που φέρεται να εμπλέκεται σε σφετερισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε διαδικτυακές σελίδες, που πωλούν παράνομα περιουσίες στην Κερύνεια φιγουράρει η Γερμανόφωνη Ευρωπαία υπήκοος, που συνελήφθη χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Παρουσιάζεται μάλιστα ως διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια εταιρείας, που ασχολείται με αποτίμηση και αγοραπωλησίες ακινήτων σε Γερμανία και κατεχόμενα.

Η 49χρονη, Εύα Κιούνζελ που βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών, για διερευνώμενη υπόθεση σφετερισμών, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την τετραήμερη κράτησή της.

«Έχω ικανοποιηθεί ότι υπάρχει η αναγκαία μαρτυρία, που να δημιουργεί εύλογη υποψία ότι, έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα. Παραπέμπω στην πληροφόρηση που έλαβε η αστυνομία από πληροφοριοδότη και στην έρευνα που διενήργησε στις διαδικτυακές ιστοσελίδες και στο κτηματολογικό γραφείο Κερύνειας».

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα τεθούν τις επόμενες τέσσερεις μέρες τα τραπεζικά της δεδομένα, ενώ θα ληφθούν δεκάδες καταθέσεις.

«Αναμένεται να ληφθεί αριθμός καταθέσεων από άλλα 45 φυσικά πρόσωπα, λήφθηκαν μέχρι στιγμής από πέντε. Αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων και τραπεζικών λογαριασμών. Η κράτηση για 4 μέρες είναι δικαιολογημένη».

«Δεν υπάρχει ένσταση, είναι στη διάθεση της αστυνομίας, για να ξεκαθαρίσει η θέση της, ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση».

Η ύποπτη είναι αντιμέτωπη με σωρεία αδικημάτων.

Σωρεία αδικημάτων

1.Συνωμοσία προς διάπραξη αδικήματος.

2.Συνωμοσία για καταδολίευση

3.Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος

4.Παράνομη κατοχή και νομή περιουσίας, που ανήκει σε άλλον.

5.Δόλιες συναλλαγές για περιουσία, που ανήκει σε άλλο πρόσωπο

H 49χρονη συνελήφθη, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Στις βαλίτσες της εντοπίστηκαν μάλιστα έγγραφα, που φαίνεται να σχετίζονται με σφετερισμούς ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, τα οποία αξιολογούνται από τους ανακριτές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομία Χρίστο Ανδρέου,εντοπίστηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, ενώ προσπαθούσε να αναχωρήσει για άλλη χώρα και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.

Η δικαστική διαδικασία, άρχισε με τουλάχιστον δύο ώρες καθυστέρηση, καθώς δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί μεταφραστής της Γερμανικής γλώσσας, με την ύποπτη να δηλώνει ότι γνωρίζει ελάχιστα αγγλικά.

Αφότου, ο δικηγόρος ενημέρωσε την ύποπτη, μεταφράζοντας, μέσω εφαρμογών για τη διαδικασία, αποφασίστηκε η τετραήμερη κράτησή της και όχι 8ήμερη, όπως είχε αρχικά σκοπό να ζητήσει η αστυνομία.