Μπάι-μπάι, Μπάιντεν;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε πανικό εξακολουθούν να βρίσκονται οι Δημοκρατικοί μετά την καταστροφική παρουσία του Προέδρου Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ηλικίας 82 ετών Πρόεδρος έκανε τη χειρότερη εμφάνιση που θα μπορούσε, στρέφοντας την προσοχή σε αυτό ακριβώς που ήθελε να αποφύγει, τη μεγάλη του ηλικία.
Στη διάρκεια του ντιμπέιτ, η φωνή του δυσκολευόταν να βγει, έχανε τον ειρμό των σκέψεών του και γενικά δυσκολευόταν να απαντήσει στα αμέτρητα ψέματα και τις υπερβολές που αράδιαζε ο απέναντί του.
Όπως και να το δει κανένας, είναι όντως θέμα φυσικής κατάστασης. Χωρίς καμιά διάθεση ηλικιακού ρατσισμού, οι λειτουργίες του σώματος δεν είναι οι ίδιες στα 82 με εκείνες στα 44. Να σημειώσουμε ότι αν επανεκλεγεί ο Μπάιντεν, θα ξεκινήσει τη νέα θητεία του όταν θα είναι 83 ετών και θα υπηρετήσει μέχρι τα 87 του, ζωή να ’χει ο άνθρωπος. Την ίδια ώρα και ο Τραμπ είναι 78 ετών και, αν εκλεγεί, θα υπηρετήσει μέχρι τα 83 του. Από μιαν άποψη, μπορεί να πει κανένας ότι η... γερουσία διεκδικεί την Προεδρία των ΗΠΑ!
Πολλές από τις δηλώσεις και τις γκάφες του Τζο Μπάιντεν, λόγω ηλικίας, έχουν γίνει ανέκδοτα. Αμερικανός κωμικός καλαμπούρισε ότι ο Μπάιντεν είναι τόσο γέρος, ώστε... επικοινωνεί με τους πεθαμένους. Αναφερόταν σε δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος σύγχυσε τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, με τον οποίο συναντήθηκε, με τον μακαρίτη Φρανσουά Μιτεράν.
Άλλος έκανε πλάκα λέγοντας ότι όταν ο Μπάιντεν γιόρταζε τα γενέθλιά του με 82 κεράκια, κάποιος κάλεσε την Πυροσβεστική, γιατί νόμισε ότι η τούρτα... έπιασε φωτιά.
Ο ίδιος ο Μπάιντεν δεν δείχνει καμιά διάθεση να αποχωρήσει από την κούρσα. Επιμένει σε αυτό που δήλωσε πέρσι: «Λένε ότι είμαι αρχαίος. Εγώ λέω ότι είμαι σοφός».
Καλά, ρε παιδί μου, κοτζάμ υπερδύναμη δεν διαθέτει νεότερους άξιους ανθρώπους να αναλάβουν το τιμόνι της χώρας; Δεν υπάρχει κάπου εκεί έξω ένας νέος Τζον Κένεντι, που εξελέγη Πρόεδρος στα 44 του; Ή, έστω, ένας Μπιλ Κλίντον, που αναδείχθηκε Πρόεδρος στα 47 του; Οκέι, οι δύο προαναφερθέντες είχαν και το κοινό χαρακτηριστικό ότι ήτανε... γκομενιάρηδες, αλλά καλύτερα να έχεις Πρόεδρο που να φλερτάρει τις γυναίκες, παρά Πρόεδρο που να φλερτάρει... την άνοια.
ΜΠΟΞΕΡ