Παιδεία

Προκήρυξη πλήρους υποτροφίας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Για διδακτορικές σπουδές στις «Επιστήμες της Αγωγής» με θέμα: «Φύλο και Εκπαίδευση»

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προκηρύσσει μία (1) υποτροφία Ακαδημαϊκής Αριστείας στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών (Ph.D.) «Επιστήμες της Αγωγής». Η υποτροφία καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα σπουδών φοίτησης και αφορά αποκλειστικά σε νεοεισερχόμενο/η φοιτητή/τρια διδακτορικού επιπέδου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-251 υπό την εποπτεία τριμελούς επιτροπής με κύριο επόπτη τον καθηγητή Λοΐζο Συμεού, στη θεματική περιοχή «Φύλο και Εκπαίδευση» και ειδικότερα σε διδακτορική έρευνα για την κοινωνιολογική διερεύνηση των θεμάτων: «Φύλο και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» ή «Φύλο και Κατ’ Οίκον Εργασία». Το διδακτορικό μπορεί να εκπονηθεί είτε στην ελληνική είτε στην αγγλική γλώσσα.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι αιτούντες/ούσες θα πρέπει:

  1. Να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε αντικείμενο σχετικό με τη διδακτορική διατριβή.
  2. Να υποβάλουν λεπτομερή τεκμηριωμένη ερευνητική πρόταση σε μία εκ των πιο πάνω θεματικών περιοχών την οποία αναμένεται να υποστηρίξουν σε προφορική συνέντευξη.
  3. Να είναι άριστοι γνώστες της ελληνικής γλώσσας και πολύ καλοί γνώστες της αγγλικής γλώσσας (στο Επίπεδο 2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες/CEFR).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: Αίτηση Εισδοχής.

Πέρα από την υποβολή της ερευνητικής τους πρότασης, οι αιτούντες/ούσες χρειάζεται να υποβάλουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και έγγραφα που αναφέρονται στην αίτηση εισδοχής και συνοδευτική επιστολή στην οποία να αναφέρεται ότι η αίτηση υποβάλλεται για τη συγκεκριμένη υποτροφία.

Πριν κατατεθεί η αίτηση, οι αιτούντες/ούσες δύνανται να αποστείλουν την ολοκληρωμένη τους ερευνητική πρόταση στον κύριο επόπτη της διδακτορικής διατριβής καθ. Λοΐζο Συμεού, στο L.Symeou@euc.ac.cy για τις δικές του εισηγήσεις.

Η τελική επιλογή θα βασίζεται στην αξιολόγηση της ερευνητικής πρότασης και των προσόντων των αιτούντων/ουσών όπως και στην ανταπόκρισή τους στη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, όπως προβλέπονται από τις καθιερωμένες διαδικασίες του διδακτορικού προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής».

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, οι αιτούντες/ούσες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Στέφανο Θεοδοσίου στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 00357-22713000 ή email: s.theodossiou@euc.ac.cy.

1 Ακαδημαϊκό Έτος 2024-25: έναρξη σπουδών είτε το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2024 (Οκτώβριος 2024) είτε το Εαρινό Εξάμηνο 2025 (Φεβρουάριος 2025).