Διεθνή

Viral o Πούτιν που φιλά το Κοράνι στην Τσετσενία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να φιλάει το Ιερό Κοράνι έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο που καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενικής Δημοκρατίας, δείχνει τον Πούτιν να λαμβάνει ένα επικαλυμμένο με χρυσό Κοράνι στο νέο τζαμί «Προφήτης Ιησούς».

Η χειρονομία του να φιλά και να κρατά το Κοράνι έχει πυροδοτήσει ένα κύμα θετικών αντιδράσεων στα αραβικά social media.

Συνήθως, όταν συμβαίνουν τέτοιες περιπτώσεις, ορισμένοι μουσουλμάνοι σπεύδουν να δοξάσουν όχι μόνο την πράξη, αλλά το άτομο που τη διαπράττει και να μετατρέψουν αυτό το άτομο σε οιονεί σωτήρα ή πρότυπο για τους Μουσουλμάνους.

Ο σκοπός του απρογραμμάτιστου ταξιδιού στη χώρα με την πλειοψηφία των μουσουλμάνων ήταν να ενθαρρύνει εθελοντές στρατιώτες να εκπαιδεύονται εκεί πριν σταλούν στην ουκρανική πρώτη γραμμή, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να υφίσταται τρομακτικές απώλειες.

Αν και η Ρωσία δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για το θέμα, δυτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι 1.200 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.