Διεθνή

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Δημοσίευσε φωτογραφία με τη σημαία της Τουρκίας να φλέγεται

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη διπλωματική κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, κατηγόρησε τον Τούρκο ότι μετέτρεψε την Τουρκία σε δικτατορία. Μάλιστα, την ανάρτησή του συνόδευε εικόνα τεχνικής νοημοσύνης με τη σημαία της Τουρκίας να φλέγεται.

Ενδιαφέρουσα πτυχή είναι και η αναφορά στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ σημειώνει ότι «ο Ερντογάν πήρε ένα τουρκικό κράτος με επιστημονικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και οικονομικές δυνατότητες και το καταστρέφει, διαβρώνοντας την κληρονομιά του Ατατούρκ, ο οποίος έχτισε μια προοδευτική και ευημερούσα Τουρκία. Ας ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες» και στο τέλος πρόσθεσε με ετικέτα τον Ιμάμογλου.

Στη συνέχεια, με ανάρτησή του ο Ιμάμογλου απάντησε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση προσβάλλει τη σημαία της Δημοκρατίας της Τουρκίας και τον Πρόεδρο της, επισημαίνοντας ότι «Δεν χρειάζεται να λαμβάνουμε μαθήματα δημοκρατίας και δικαίου από τους υπεύθυνους για τα δεινά και τους θανάτους αμέτρητων αθώων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Ναι, ένα πιο λαμπρό μέλλον είναι πράγματι δυνατό - όταν η Παλαιστίνη είναι ελεύθερη».