Έγκλημα

ΒΙΝΤΕΟ - Παραδέχεται ότι δεν μπορούσε να μεγαλώσει το βρέφος και διέφυγε στην Ελλάδα

Υπό 8ημερη κράτηση τέθηκε η 21χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους, το οποίο φέρεται να ξεψύχησε εξαιτίας εγκληματικής παραμέλησης από τους ίδιους τους γονείς του.

Η 21χρονη, συνελήφθη χθες, βάσει δικαστικού εντάλματος, όταν έφτασε από την Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την μητέρα δεν είχε εκδοθεί από την Αστυνομία, διότι οι ανακριτές της υπόθεσης που την εντόπισαν πριν λίγες μέρες και επικοινώνησαν μαζί της, άκουσαν από την ίδια ότι θα έρθει στην Κύπρο εντός των ημερών για να παραδοθεί, όπως και έγινε.

Κατά την προφορική της ανάκριση, ανέφερε στις αρχές, ότι δεν ήταν σε θέση να μεγαλώσει το παιδί της και έτσι αποφάσισε να διαφύγει στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η μητέρα θα ελεγχθεί και από ψυχίατρο του κράτους αν χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βρέφος δεν είχε καν πιστοποιητικό γέννησης, διότι οι γονείς του δεν το δήλωσαν στις Αρχές. Προστίθεται δε ότι οι ίδιοι γονείς του παιδιού φέρεται να το άφηναν νηστικό, και σε εξαθλιωτικές συνθήκες. Τα ρούχα του παιδιού και η πάνα φαίνεται να είχαν να αλλαχθούν καιρό πριν, με το δέρμα του παιδιού σε ευαίσθητα σημεία να φέρει σημαντικές αλλοιώσεις.

Και οι δύο γονείς είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και τελούν υπό οκταήμερη κράτηση. Επισημαίνεται ότι το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από λίγο καιρό σε τέμενος και φέρεται να διέμενε στο μοιραίο σπίτι προσωρινά, μέχρι να βρει κάτι άλλο.