Ειδήσεις

Διενεργήθηκε η νεκροτομή της 7χρονης που πνίγηκε σε πισίνα στον Πρωταρά

Διενεργήθηκε η νεκροτομή της 7χρονης, η οποία κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μετά από περιστατικό πνιγμού σε πισίνα ξενοδοχείου στον Πρωταρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λήφθηκαν δείγματα για να τύχουν εργαστηριακών εξετάσεων, με τα ακριβή αίτια θανάτου να διερευνώνται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Στήβ Θεοδούλου, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής λαμβάνονται καταθέσεις από τους ναυαγοσώστες που υπήρχαν στην πισίνα, από προσωπικό του ξενοδοχείου και από άλλους παρευρισκόμενους. Αναμένεται επίσης να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς οι οποίοι βρισκόταν στο χώρο».

Παραθέτοντας τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κ. Θεοδούλου είπε πως «το μεσημέρι της Κυριακής 4 Αυγούστου, το κοριτσάκι εντοπίστηκε αναίσθητο σε πισίνα ξενοδοχείου στον Πρωταρά, όπου διέμενε μαζί με τους γονείς του. Το παιδί ανασύρθηκε από παρευρισκόμενους από την πισίνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επανήλθε».

Στη συνέχεια «το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου κατά τη μεταφορά του, παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να τοποθετηθεί στον αναπνευστήρα». Ωστόσο 10 λεπτά μετά τις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας η επτάχρονη απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, είπε.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κοριτσάκι εντοπίστηκε το κοριτσάκι αναίσθητο στην πισίνα του ξενοδοχείου.