Κόμματα

Αννίτα: Δεν κοιμάμαι και ξυπνώ για το 2028 όπως άλλοι... Ο Αβέρωφ δοκιμάστηκε (Βίντεο)

Για την ηλεκτρική διασύνδεση, τον πόλεμο των θεσμών, τις τράπεζες αλλά και για τις Προεδρικές του 2028 μίλησε η Αννίτα Δημητρίου, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι Προεδρικές δεν είναι κάτι που την απασχολεί αυτή τη στιγμή. «Δεν κοιμάμαι και ξυπνώ για το 2028 όπως βλέπω και ακούω άλλους.

Για τον Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι δεν ξέρει αν θα είναι υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ.  «Δοκιμάστηκε πριν ένα χρόνο, υπήρξε η ετυμηγορία του κόσμου και τώρα προχωράμε παρακάτω».

GSI: «Η Κύπρος με αυτό το έργο θα πάψει να είναι μόνη της»

Στη συνέχεια μίλησε για τις εξελίξεις με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, τονίζοντας ότι η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι σαφέστατη. «Είναι ένα έργο το οποίο είναι εξέχουσας γεωστρατηγικής σημασίας για να σταματήσει η ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και για να δώσουμε στους πολίτες πιο φθηνό ρεύμα».

Η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι ακόμη εισάγουμε μαζούτ με έναν προϋπολογισμό 2.5 δισεκατομμύρια τον χρόνο. «Η Ελλάδα είναι ο σθεναρότατος μας σύμμαχος. Το κόστος θα το επιμεριστεί και ο Έλληνας καταναλωτής. Η Κύπρος με αυτό το έργο θα πάψει να είναι μόνη της».

Η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια απόφαση. «Είναι εδώ που θέλουμε ηγετικότατα. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Δεν μπορεί να έρχονται οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας στη Βουλή και να έχουν διαφορετικές απόψεις. Θέλει ή δεν θέλει η Κυβέρνηση να γίνει το έργο;»

Επεσήμανε ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να βρουν τον τρόπο να διασφαλιστούν τα συμφέροντας των Κύπριων καταναλωτών. Ακόμη ανέφερε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη.

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να σκεφτούμε όχι μόνο το κόστος αλλά και ότι σε μια περιοχή η οποία φλέγεται, η Κύπρος σκέφτεται στρατηγική και ενεργειακά να παραμένει μόνη της σε αυτό το ζήτημα. Χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα στηρίζουν το έργο πολιτικά και διπλωματικά, ενώ εμείς δεν λαμβάνουμε την απόφαση που πρέπει και δεν μετουσιώνουμε με σωστές ασφαλιστικές δικλείδες αυτήν την απόφαση με όρους συμβολαίου».

Όσον αφορά το τερματικό στο Βασιλικό, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση του τι έγινε. «Εμείς δεν βρεθούμε ποτέ να αμφισβητήσουμε την απόφαση του όποιου δικαστηρίου. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλεία τους»

Για τον πόλεμο των θεσμών

Κληθείσα να απαντήσει ποια είναι η γνώμη της για τον Γενικό ελεγκτή, ανέφερε ότι δεν έχει κανένα θέμα με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

«Ήμουν μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και συζητούσαμε τις εκθέσεις του. Ξέρω ότι είναι αρκετά συνεργάσιμος, δεν έχουμε κάποιο ζήτημα στη Βουλή. Θέλω όμως να είμαι προσεχτική για να μη να θεωρηθεί ότι παίρνω το μέρος του οποιοδήποτε σε μία διαφωνία δύο υπέρτατων θεσμών», τόνισε.

Για την μεταρρύθμιση ανέφερε ότι «δεν έχουμε τίποτε ενώπιον μας, η Κυβέρνηση έχει αυτή την πρόθεση, να φέρουν κάτι συγκεκριμένο και να το δούμε».

«Θα είμαστε αμείλικτοι με τις τράπεζες»

Για το ηλεκτρικό ρεύμα ανέφερε ότι σε αυτούς που αντιτάσσονται στην νέα προοπτική που συζητείται αυτή τη στιγμή, με βάση τις έρευνες τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ραγδαία αύξηση. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ακόμα εισάγει μαζούτ και πληρώνει ρύπους. πρέπει να ανασάνει ο κόσμος και ειδικά όσον αφορά τις μεγαλύτερες δαπάνες ενός νοικοκυριού που είναι το ρεύμα, τα προϊόντα από υπεραγορές και τα δάνεια», είπε.

Τόνισε ότι, οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων ή το άλλο θέμα με τους εγκλωβισμένους αγοραστές. «Θα είμαστε αμείλικτοι. Οι τράπεζες θα πρέπει να δείξουν καλή πρόθεση. Υπάρχουν τρόποι να το πράξουμε, νομικά αν και εφόσον δεν ανταποκριθούν. Ας ληφθεί ως ένα μήνυμα σήμερα εκ μέρους του ΔΗΣΥ», ανέφερε.

Οι Προεδρικές του 2028 και ο Αβέρωφ

Ερωτηθείσα αν θα είναι υποψήφια στις Προεδρικές εκλογές το 2028, απάντησε ότι δεν είναι κάτι που την απασχολεί αυτή τη στιγμή. «Δεν κοιμάμαι και ξυπνώ για το 2028 όπως βλέπω και ακούω άλλους. Πραγματικά διερωτώμαι με όλα αυτά τα προβλήματα του κόσμου και όλες τις προκλήσεις που υπάρχουν αν η μοναδική μας έγνοια είναι που προσωπικά θα βρισκόμαστε το 2028. Είναι λίγο προκλητικό. Όμως ο ΔΗΣΥ θα έχει επιλογή, όπως πάντα και αυτή η επιλογή με προτεραιότητα του εκάστοτε προέδρου», επεσήμανε.

Αν θα είναι και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μία επιλογή για υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ, απάντησε ότι δεν ξέρει. «Ο κ. Αβέρωφ δοκιμάστηκε πριν ένα χρόνο, υπήρξε η ετυμηγορία του κόσμου και τώρα προχωράμε παρακάτω».

Για την περίπτωση που ο Αβέρωφ κατέβαινε με άλλο κόμμα ανέφερε «δεν νομίζω. Αλίμονο να το δούμε και αυτό στο τέλος της ημέρας».

Όλα όσα ανέφερε στο βίντεο: