Παίκτες που έγραψαν ιστορία: Ίαν Μουρς
Από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Κύπρο ήταν αναμφίβολα ο Άγγλος σέντερ φορ, Ίαν Μουρς, το όνομα του οποίου ήταν συνδεδεμένο με το γκολ. Το καλοκαίρι του 1983, σε ηλικία 29 χρονών, ο Μουρς καταλήγει στον ΑΠΟΕΛ, αφού έπαιξε προηγουμένως σε Στόουκ, Τότεναμ, και άλλες μικρότερες ομάδες της Αγγλίας.
Τότε προπονητής του ΑΠΟΕΛ ήταν ο Πάνος Μάρκοβιτς. Ο Μουρς κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου, αφού ήταν σωστός επαγγελματίας, με άψογη συμπεριφορά. Ψηλόσωμος σέντερ φορ, με καλή υποδοχή της μπάλας, σκόραρε και σέρβιρε γκολ. Ήταν ανίκητος στο κεφάλι, ενώ είχε και πολύ δυνατό σουτ. Μαζί με τον Γιάννο Ιωάννου είχαν αποτελέσει ένα άπιαστο επιθετικό δίδυμο, που έλαμψε ιδιαίτερα το 1985-86, με τον ΠΟΛ να παίρνει τον τίτλο. Στην ομάδα τότε ήταν και οι Γ. Παντζιαράς, Μισός, Μακτέρμοντ, Γ. Ιωάννου, Κ. Μιαμηλιώτης, Ν. Παντζιαράς, Γ. Ιωαννίδης, Κλεάνθους, Π. Μαραγκός, Ν. Προκόπης, Π. Χ’’ Θωμάς, Κ. Παντζιαράς.
Ο Μουρς βοήθησε και στην κατάκτηση του κυπέλλου το 1983 (3-1 τον ΠΟΛ). Το 1988 σταματάει μετά από μια χρυσή πενταετία. Ένας σπουδαίος φορ, που ήταν παίκτης-κόσμημα.
Στον ΑΠΟΕΛ ο Ίαν Μουρς έπαιξε το 1983-1988 καταγράφοντας 119 συμμετοχές και σημειώνοντας 39 τέρματα (τα περισσότερα που πέτυχε συνολικά σε μια ομάδα). Κέρδισε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και δύο σούπερ καπ. Συμμετείχε σε τρεις ευρωπαϊκές πορείες του ΑΠΟΕΛ και για δύο χρόνια ήταν μαζί με τον πρώην άσο της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας, Τέρι Μακτέρμοντ.
Το 1974, πριν αποφοιτήσει από το σχολείο, είχε δύο συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας κάτω των 21. Το 1988 επέστρεψε στην Αγγλία και έπαιξε δύο χρόνια στην Τάμγουορθ και μετά σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Έφυγε νωρίς από τη ζωή, στις 31/1/1998, νικημένος από το καρκίνο στα 43 του χρόνια.
Ο Ίαν Ρίτσαρντ Μουρς γεννήθηκε το 1954 στο Τσιέστερτον της Αγγλίας. Η πορεία του σε αριθμούς είναι: 1974-76: Στόουκ Σίτι: σε 50 συμμετοχές πέτυχε 6 τέρματα. 1976-78: Τότεναμ με 29 και 6 τέρματα, 1977: Γουέστεντ (δανεικός) με 5 συμμετοχές και 2 τέρματα, 1978-82: Λέιτον Όριεντ όπου σε 117παιχνίδια πέτυχε 26 γκολ, 1982-83: Μπόλτον με 29 και 5 τέρματα, 1983: Μπάρσλεϊ (δανεικός) με μόλις 3 συμμετοχές, 1983-88: ΑΠΟΕΛ: σε 119 συμμετοχές πέτυχε 39 τέρματα, 1988-89: Τάμγουορθ χωρίς καμία συμμετοχή, 1989: Λανσκρόνα Βοτς, όπου σε 10 συμμετοχές πέτυχε 4 τέρματα.
Συνολικά έχει 359 συμμετοχές και 97 τέρματα.