Ειδήσεις

Η Πρόεδρος της Βουλής εγκαινιάζει έκθεση στην Αθήνα για την Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα την έκθεση «Κύπρος, 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων» στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η έκθεση που παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθεί και αποτυπώνει το τραύμα, αλλά και το θαύμα της Κύπρου τον τελευταίο μισό αιώνα που ακολούθησε το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Λευκωσία, τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. Η έκθεση στη Λευκωσία λειτουργεί στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης-ΣΠΕΛ μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2024 (Τρίτη-Παρασκευή: 10.00 -18.00 και Σάββατο : 11.00 -18.00). Στην Αθήνα , η έκθεση θα λειτουργεί στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218), μέχρι τις 18 Ιουνίου 2025 (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-16:00 και Σάββατο 10:00-15:00).

Την κ. Δημητρίου συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Τασούλα Ιερωνυμίδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων Ανθή Τοφαρή, καθώς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Πηγή: ΚΥΠΕ