Παραπολιτικά

Οι Ελληνοκύπριοι... fan του Tufan

Ασυγκράτητος ενθουσιασμός επικρατεί ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους... fan του Tufan, μετά την «εκλογή» του στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων. Οι πιο φλογεροί fan του Tufan άφησαν την αισιοδοξία τους να ξεχειλίσει, διαζωγραφίζοντας μιαν ειδυλλιακή εικόνα επικείμενης προόδου στο Κυπριακό, λόγω της νίκης του Ερχιουρμάν επί του Τατάρ.

Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε κατά κόρον ότι ο Ερχιουρμάν δεν είναι Τατάρ. Ωραία. Δεν διαφωνούμε. Δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος χειρότερος από τον Τατάρ, ο οποίος απλώς εκτελούσε πιστά τον ρόλο του παπαγάλου του σουλτάνου. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα αναλάβει και ο Ερχιουρμάν κάποιο ρόλο πτηνού και τι είδους πτηνού. Οι fan του Tufan στην ελληνοκυπριακή κοινότητα αυτόκλητα τού έχουν ήδη αναθέσει ρόλο... πεζουνιού (της ειρήνης). Αλλά ο Τουρκοκύπριος ακτιβιστής Οζ Καραχάν έχει αποκαλύψει ότι ο Ερχιουρμάν δεν είναι πεζούνιν, είναι ένας... γύπας («πολιτικός γύπας»). Και μάλιστα προειδοποίησε όσους Ελληνοκύπριους πανηγυρίζουν σήμερα ότι θα είναι συνυπεύθυνοι, όταν ο «γύπας» καταβροχθίσει τις ψεύτικες ελπίδες που οι ίδιοι καλλιεργούν.

Και άντε να δεχτούμε ότι προεκλογικά ο Ερχιουρμάν έριξε και καμιά εθνικιστική κορόνα παραπάνω, για να πείσει τους εποίκους να τον ψηφίσουν. Τώρα, όμως, οι «εκλογές» έχουν τελειώσει, αλλά με τις δηλώσεις που κάνει καθημερινά ο κατοχικός ηγέτης, δείχνει να προσεγγίζει περισσότερο τις θέσεις του Τατάρ, με τον οποίο υποτίθεται ότι δεν μοιάζει, όπως πιστεύουν οι fan του Tufan.

Και όσοι τρέφουν ακόμη ελπίδες ότι η λύση των «δύο κρατών», στην οποία επέμενε με πείσμα για μια πενταετία ο Τατάρ, θα παραμεριστεί από τον Ερχιουρμάν, απλώς θα δώσουν περισσότερη... τροφή στον προαναφερθέντα «γύπα». Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει καταστήσει τη λύση των δύο κρατών επίσημη τουρκική πολιτική, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να κάνει κωλοτούμπα και να αναιρέσει τον εαυτό του.

Αλλά να ξέρουν οι ενθουσιώδεις fan του Tufan στη δική μας πλευρά (περιλαμβανομένων κάποιων κομμάτων), ότι με το να επενδύουν τόσο απλόχερα στην εκλογή Ερχιουρμάν, μεταφέρουν μεγάλο βάρος στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, τον οποίο είναι έτοιμοι να κατηγορήσουν, με την πρώτη στραβοτιμονιά στις διαδικασίες για το Κυπριακό, ότι απέτυχε να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Το έχουν ξανακάνει, άλλωστε, μαστιγώνοντας μόνο τη δική μας πλευρά.

ΜΠΟΞΕΡ