Παραπολιτικά

«Αγάπες τζιαι καμοί» στα προεκλογικά

Είχε πάρει την κιθάρα του ο Νικόλας, κάνοντας αλλεπάλληλες ρομαντικές καντάδες στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με σκοπό να την πείσει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, πλην όμως εκείνη έμεινε εντελώς ασυγκίνητη. «Ε, δεν μπορεί τη μια μέρα να είμαι αντιπολίτευση και την άλλη συγκυβέρνηση», δήλωσε η πολύφερνη Ειρήνη, αφήνοντας ένα μυστήριο να αιωρείται ως προς τις τελικές προθέσεις της.

Φαίνεται ότι γενικά ο Νικόλας δεν το έχει με τις αισθηματικές καντάδες και τα φλερτ. Εδώ και καιρό κάνει καντάδες και κάτω από το παράθυρο της ΔΗΠΑ, αλλά αντί να εμφανιστεί η κορούδα και να του κάνει τα γλυκά μάτια, εμφανίζεται βλοσυρός ο μπαμπάς Καρογιάν και μπουγελώνει τον Νικόλα με έναν κουβά παγωμένο νερό, λέγοντάς του να μην τους ενοχλεί. Ο Νικόλας, όμως, επιμένει και συνεχίζει τις καντάδες στην πρώην αγαπημένη, έστω και αν ο Καρογιάν τον μπουγελώνει ξανά και ξανά.

Η ίδια εικόνα και με την ΕΔΕΚ. Οι καντάδες του Νικόλα για συνεργασία στις εκλογές δεν έπιασαν τόπο και μάλιστα προκάλεσαν και εκνευρισμό στην ηγεσία των Σοσιαλιστών, η οποία του διαμήνυσε ξεκάθαρα: «Ούτε σε ερωτευόμαστε, ούτε σε παντρευόμαστε»!

Στον ΔΗΣΥ, τα ερωτικά τους είναι λίγο μπερδεμένα. Κάποιοι ευνοούν το φλερτ με την Κυβέρνηση, άλλοι όμως είναι full (Fulli, για την ακρίβεια) εναντίον ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Εν πάση περιπτώσει, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ανθίζουν τα ειδύλλια μεταξύ της Πινδάρου και των κομμάτων του Κέντρου, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμφωνία τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με «προξενητή» τον Μάκη Κεραυνό.

Το ΑΚΕΛ δεν φαίνεται να πολυπιστεύει στον… Άγιο Αγαπητικό και μάλλον λατρεύει τον… Άγιο Μισητικό. Μισά το ΕΛΑΜ, τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ (πάνε οι καιροί που το αγαπούσε περιπαθώς), ακόμα και το «συγγενικό» Volt. Το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να ερωτοτροπήσει η Εζεκία Παπαϊωάννου είναι το «Άλμα» του Οδυσσέα, αλλά κι αυτό είναι αμφίβολο, λόγω των αποκαλύψεων Χασαπόπουλου για τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του πρώην Γενικού Ελεγκτή. Την ίδια ώρα, η στενή συνεργάτιδα του Οδυσσέα, Νικολέττα Τσικκίνη, παρομοίασε σαρκαστικά τον νέο Γενικό Ελεγκτή, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, με την… «πελλομαλού» της κωμικής σειράς «Αίγια Φούξια»!

Με κάτι τέτοια, ακόμα και ο Φειδίας φαίνεται… σοβαρός!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ