Εκλογές στην Ουκρανία μετά την κατάπαυση του πυρός ψήφισε το Κοινοβούλιο
Ψήφισμα για τη διεξαγωγή εκλογών «αφού διασφαλιστεί μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στη χώρα», πέρασε σήμερα από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο βουλευτής, Γιάροσλαβ Ζελέζνιακ.

Ψήφισμα για τη διεξαγωγή εκλογών «αφού διασφαλιστεί μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στη χώρα», πέρασε σήμερα από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο βουλευτής, Γιάροσλαβ Ζελέζνιακ.
Την απόφαση υποστήριξαν 268 βουλευτές, ενώ 12 απείχαν, σύμφωνα με τον Ζελέζνιακ. Υπενθυμίζεται ότι χθες, το ουκρανικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε ψήφισμα υποστήριξης στον Ζελένσκι.
Το Verkhovna Rada, τονίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υπεύθυνος για το ότι είναι αδύνατο, επί του παρόντος να διοργανωθούν ελεύθερες, διαφανείς και δημοκρατικές εκλογές στην Ουκρανία.
Στην απόφαση αναφέρεται: «O Βέρχοβνα Ράντα υπενθυμίζει και πάλι ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξελέγη με ελεύθερες και διαφανείς, δημοκρατικές εκλογές..
Ο στρατιωτικός νόμος που επιβλήθηκε στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή, δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή εκλογών σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός λαός είναι ενωμένος στην πεποίθηση ότι τέτοιες εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μετά το τέλος του πολέμου.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρέπει να εκπληρώσει την θητεία του του μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ουκρανίας.
Πηγή: pravda