Αναλύσεις

Η διζωνική, Πρόεδρε, είναι λύση απαρχάιντ, τι δεν καταλαβαίνετε;

Ξέχασα να ρωτήσω, κύριε Πρόεδρε. Θα προσφέρετε και άλλα ΜΟΕ, για καλωσόρισμα των συνέδρων και για να μη χαλάσουμε το κλίμα; Θα ανοίξουμε και άλλα οδοφράγματα για να μην ταλαιπωρούνται οι τουρκόφιλοι συμπατριώτες μας στις μεταβάσεις τους στην κατεχόμενη πατρίδα τους για ψώνια, διασκέδαση και διακοπές;

«…Κανείς δεν πρέπει να αγνοεί την ιστορία, τις αξίες και την κληρονομιά αυτής της γεωγραφικής περιοχής (Γάζα). Είναι απολύτως απαράδεκτο να εγκρίνουμε αυτόν τον αναγκαστικό εκτοπισμό. Αυτό θα ήταν μια καθαρή θηριωδία!», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος!

Και εσείς, κύριε Πρόεδρε, τι κάνατε; Δεν ακούσαμε να του θυμίσετε ότι αυτά ισχύουν και για τον ίδιο και τη χώρα του. Του θυμίσατε ότι, για πενήντα χρόνια, ακριβώς αυτά κάνει η Τουρκία στην κατεχόμενη πατρίδα μας; Φυσικά όχι! Τώρα να θυμώσουμε τον σουλτάνο; Εδώ δεν τολμήσατε να καταρρίψετε όλα αυτά περί «ειρηνικής επιχειρήσεως» -έτσι αποκάλεσε τον Αττίλα της εισβολής του Ιουλίου 1974 στην Κύπρο- και πολλά άλλα παρόμοια που αναιδέστατα ανέφερε στην ετήσια ομιλία του στον ΟΗΕ. Μέχρι και του χαιρετισμού των συνέδρων στο κλείσιμο της ομιλίας του με τη χειρονομία της τρομοκρατικής «Μουσουλμανικής Αδελφότητος», και θα κάνετε σχόλιο για μερικές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους;

Δεν μου λέτε; Στην πενταμερή, που φαγωθήκατε να την αποδεχτούν, θα πάτε ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ως «εκπρόσωπος» της ελληνοκυπριακής κοινότητος; Αν καθίσετε στο τραπέζι σαν κοινοτάρχης, ποιος θα εκπροσωπεί την ταλαίπωρη Κυπριακή Δημοκρατία, που οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν και δυστυχώς ούτε και εσείς, όταν δεν παρακάθεστε στις συνομιλίες ως ο εκλεγμένος Πρόεδρος;

Συνεχώς αναφέρετε σαν λύση τη ρατσιστική «ΔΔΟ με πολιτική ισότητα»! Και θρασύτατα δηλώνετε ότι η προτιθέμενη λύση είναι βάσει των αρχών του ΟΗΕ και της ΕΕ!!! Ξέρετε καμιά χώρα στην ΕΕ να έχει πολίτευμα με αυτά τα χαρακτηριστικά; Αν ναι, πέστε μας να μάθουμε και εμείς. Αρνείστε να παραδεχτείτε ότι μια τέτοια λύση αποτελεί κατάλοιπα της αποικιοκρατίας, πλήττοντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Λύση Απαρτχάιντ!

Μια και μιλούμε για «ΔΔΟ με πολιτική ισότητα», να πούμε μερικά… «καλά» της: Ας ξεκινήσουμε από το κυριότερο. Με την αποδοχή της, η Κυπριακή Δημοκρατία διαλύεται και δημιουργείται ένα τρικέφαλο «μόρφωμα»! Μια αδύναμη κεντρική Κυβέρνηση με δύο τερατώδη, ερμαφρόδιτα συνιστώντα κράτη. Δηλαδή τρεις κυριαρχίες, τρεις ιθαγένειες! Σαν αποτέλεσμα: Τρεις Κυβερνήσεις, με την κεντρική αδύναμη, τρεις τελωνειακές Αρχές, τρεις Αστυνομίες, τρεις Βουλές! Ποιος και πώς θα συντηρούνται;

Αυτομάτως αποβάλλεται η ΚΔ από την ΕΕ, αφού δεν θα υπάρχει πια. Ο ΟΗΕ πιθανόν να δεχθεί αυτό το μόρφωμα ως μέλος του, αφού θα έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ιδίου του ΟΗΕ και βάσει των αρχών του, όπως διακηρύττει ο ΓΓ! Αφού πλέον η ΚΔ είναι εκτός ΕΕ, συνεπώς το ευρώ πλέον δεν θα ισχύει ως νόμισμα του «μορφώματος». Με τι θα αντικατασταθεί; Τι αξία θα έχει αυτό το νόμισμα; Το αποτέλεσμα θα επηρεάσει δυσμενέστατα την κυπριακή Οικονομία!

Ως αποτέλεσμα της αποδοχής της ΔΔΟ, αυτομάτως νομιμοποιούνται τα διεθνή εγκλήματα της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας: Εισβολή, κατοχή, εποικισμός και συνεχιζόμενη εισροή Τούρκων στα κατεχόμενα -δεν θα με εξέπληττε αν οι κουβαλητοί είναι τώρα περισσότεροι από τους νόμιμους κατοίκους- αλλοίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σφετερισμός και επίσημη αναγνώριση του «κλέφτη» ως νόμιμου χρήστη με πρώτο δικαίωμα επί της κλεμμένης περιουσίας!

Μερικά άλλα… «καλά»! Υποχρεωτική εκ περιτροπής προεδρία! Πολιτική ισότητα, δηλαδή το 18% του νόμιμου πληθυσμού ισούται με το 82%! Κατάργηση του δικαιώματος για διατήρηση ενόπλων δυνάμεων, διατήρηση των στρατευμάτων της κατοχικής Τουρκίας, και το σημαντικότερο, οι πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες. Αλλά, και αν επιστρέψουν, ΔΕΝ θα έχουν δικαίωμα ψήφου!

Υπάρχουν και άλλα, πολλά. Δυστυχώς, ο χώρος δεν επιτρέπει περαιτέρω επέκταση. Εσείς, κύριε Πρόεδρε, πραγματικά πιστεύετε ότι ένα τέτοιο «μόρφωμα» μπορεί να επιβιώσει είτε πολιτικά είτε οικονομικά; Δεν καταλαβαίνετε ότι ο απώτερος σκοπός αυτού του βρετανο-τουρκικού τερατουργήματος είναι να αποτύχει και να δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία της πολυπόθητης πλήρους τουρκοποίησης της Κύπρου;

Ξέχασα να ρωτήσω, κύριε Πρόεδρε. Θα προσφέρετε και άλλα ΜΟΕ, για καλωσόρισμα των συνέδρων και για να μη χαλάσουμε το κλίμα; Θα ανοίξουμε και άλλα οδοφράγματα για να μην ταλαιπωρούνται οι τουρκόφιλοι συμπατριώτες μας στις μεταβάσεις τους στην κατεχόμενη πατρίδα τους για ψώνια, διασκέδαση και διακοπές και πρωτίστως να μη στερήσουμε στους κατακτητές μας την οικονομική προσφορά μας; Θα είναι άδικο να τους ταλαιπωρήσουμε οικονομικά!

Ξέρουμε πολύ καλά τις βλέψεις της Τουρκίας. Έχουμε ζήσει τις τουρκικές αδιαλλαξίες και τις συνεχόμενες αυξανόμενες απαιτήσεις για πενήντα χρόνια. Όλα δηλωμένα από χρόνια! Ο Νταβούτογλου, στο περιβόητο βιβλίο του, «Το Στρατηγικό Βάθος», έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην Κύπρο. Αλλά και μία μόνο πρότασή του είναι αρκετή να τεκμηριώσει τις τουρκικές αρπακτικές βλέψεις για την πατρίδα μας: «Έστω και ένας μουσουλμάνος Τούρκος να μην υπήρχε στην Κύπρο, η Τουρκία οφείλει να διατηρεί θέμα Κύπρου». Και εσείς πιστεύετε ότι η Τουρκία κάθεται καλόβολα στο τραπέζι και ο σουλτάνος έγινε «φίλος» γιατί έτυχε να πιείτε έναν καφέ στο ίδιο τραπέζι κάπου, κάποτε… Αν έτσι είναι, επιτρέψετέ μου να πω… άστε, καλύτερα να μην πω!

Το αποτέλεσμα της πενταμερούς θα είναι ένα παταγώδες ναυάγιο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι ακόμα ένα ναυάγιο εις βάρος μας και ότι δεν θα βρεθούμε σε χειρότερη θέση από αυτήν που οι πέραν των πενήντα ετών μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις έφεραν.

*Μόνιμος κάτοικος Μελβούρνης