Παραλύει σήμερα η Ελλάδα: Συλλαλητήρια σε όλη την χώρα για τα Τέμπη
Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και απόδοση Δικαιοσύνης
Δύο χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς η χώρα ακόμη πενθεί, ζητεί απαντήσεις και Δικαιοσύνη. Το μήνυμα αυτό θέλουν να στείλουν όσοι συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια και την απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η ΠΝΟ, οι εργαζόμενοι στα τρένα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, εκπαιδευτικοί, μαθητές – φοιτητές και πολλοί ακόμη φορείς. Η συμμετοχή προβλέπεται μαζική.
«Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα, στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον άδολο αγώνα του συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συνδράμουμε στις προσπάθειές τους για απονομή δικαιοσύνης, για να μπορεί κάθε πολίτης να φτάνει με ασφάλεια στον προορισμό του, για να λειτουργούν οι θεσμοί, για να είναι οχυρωμένα τα δημόσια αγαθά», επισημαίνει η ΓΣΕΕ στο σχετικό μήνυμά της.
Oι Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα είχαν απευθύνει κάλεσμα στους εμπόρους να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, τιμώντας έτσι τα θύματα των Τεμπών. Πολλά καταστήματα προβλέπεται έτσι να μείνουν κλειστά.
Σε καθολική αποχή κατέρχονται την Παρασκευή οι δικηγόροι της Αθήνα.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει αποφασίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 πρωί έως τις 14.00 μεσημέρι.