Ελλάδα

Χάος στην Αθήνα: Μολότοφ, φωτιές και δακρυγόνα στη Βουλή μετά τη μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν έγινε, νωρίς το μεσημέρι και με το πέρας του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των συγγενών των θυμάτων μικρή ομάδα ατόμων που στη συνέχεια ενισχύθηκε, άρχισε να σπάει την είσοδο του Μεγάλη Βρετανία και σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε η «βροχή» από μολότοφ. 

Δείτε βίντεο με τους κουκουλοφόρους να σπάνε τα μάρμαρα έξω από τα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στη Βουλή

Κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτιά στο κουβούκλιο στον Άγνωστο Στρατιώτη και κουκουλοφόροι πέταξαν ξανά μολότοφ.

Τουλάχιστον 15 λιποθυμικά επεισόδια - κρίσεις πανικού στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από αστυνομικούς σε ασφαλές σημείο μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ.

H στιγμή της επέμβασης των ΜΑΤ για να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους έξω από τη Βουλή

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού που ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων που βρισκόταν στο τέλος της πορείας που γίνεται στο πλαίσιο της κινητοποίησης για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, κινήθηκε προς τους αστυνομικούς.

Τα άτομα αυτά φορούσαν κουκούλες και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότωφ, πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς. Εκείνοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και χημικών.

Η επίθεση των κουκουλοφόρων από βίντεο μέσα από τη Βουλή