Υγεία

Αδύναμη σκέψη μέσα από την τροφή

Η αδύναμη σκέψη , επηρεάζει στην επίλυση προβλημάτων. Αυξάνει τις αρνητικές σκέψεις και επιβραδύνει το γνωστικό κομμάτι του εγκεφάλου.
Αυτό αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση και πώς λειτουργεί το νευρολογικό κύκλωμα στο επίπεδο λογική διαδικασίας.
Αδύναμη σκέψη άρα αδύναμη μνήμη που σημαίνει αποδυνάμωση . Η πείνα σημαίνει έχω λαχτάρα , άδειο στομάχι, να τραφώ σωματικά βιολογικά και ψυχικά. Το στομάχι μας , μεγαλώνει ή μικραίνει ανάλογα, με το τι βάζουμε μέσα σε θέμα τροφής και συναισθήματος (χαρά , εκρήξεις θυμού, στενοχώρια) διαστολή/συστολή.
Μέσω των υποδοχών που έχει το στομάχι, στέλνεται μήνυμα στον εγκέφαλο, ενεργοποιεί τη μνήμη, σκέψεις σε αλληλεπίδραση με το συναίσθημα, αυτό δίνει σήμα κορεσμού.
Εάν το στομάχι γουργουρίζει σημαίνει έλλειψη πείνας και έλλειψη θετικού συναισθήματος για να φάει το άτομο, όταν το στομάχι είναι άδειο παράγεται η ορμόνη γκρελίνη μέσω του αίματος, όπου πάει στον εγκέφαλο στο μέρος του υποθαλάμου, που ρυθμίζει τον κορεσμό μέσω του σώματος. Όταν γίνεται σωστή κατανάλωση τροφών και θρεπτικών ουσιών τότε η ενέργεια είναι επαρκείς.
Εάν το άτομο νιώθει στενοχωρημένο, είτε άβολα με ένα γεγονός, συνήθως υπάρχει βάρος και πόνος στο στομάχι, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, κάποια άτομα καταναλώνουν γλυκά και αλμυρά για να μπερδέψουν το εγκεφαλικό συναισθηματικό σύστημα.
Σε άλλες περιπτώσεις εάν το γεγονός η αλλαγή παραστάσεων, που περνά το άτομο δημιουργεί δυσφορία, τότε πρέπει να δώσει χρόνο αναδιοργάνωσης των σκέψεων και του στομαχικού στρες, για να βελτιωθεί σταδιακά.
Ο κυριότερος λόγος, των νηστειών ανά συγκεκριμένες περιόδους, είτε για θρησκευτικούς είτε για ιατρικούς, λόγους είναι για να γίνεται καλύτερος εσωτερικός, πνευματικός και εξωτερικός καθαρισμός μνήμης, συνείδηση, συναισθημάτων και πεπτικού συστήματος.
Καλή συνέχεια!