The Kings and Queens of Cyprus (1878-1960)

Οι Εκδόσεις Εν Τύποις παρουσιάζουν στο κοινό το βιβλίο της εταιρείας Αίαντας Επενδυτική Δημόσια Λίμιτεδ The Kings and Queens of Cyprus (1878-1960) Their history in objects.
Το 1878 η Κύπρος παραχωρήθηκε από τον Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β΄ για να καταληφθεί και να διοικηθεί από την Αγγλία, και η βρετανική σημαία υψώθηκε στο νησί. Ο πρώτος Κυβερνήτης της Κύπρου, Αντιστράτηγος Σερ Γκάρνετ Γούλσλεϋ, έδωσε τους όρκους πίστης και ανάληψης των καθηκόντων του. Η χώρα παρέμεινε υπό βρετανική κυριαρχία μέχρι τον Αύγουστο του 1960, όταν απέκτησε την ανεξαρτησία της και έγινε μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών.
Το παρόν βιβλίο καταγράφει την ιστορία της Βρετανικής Μοναρχίας στην Κύπρο (1878–1960) μέσα από σπάνια αντικείμενα, που καλύπτουν χρονικά περισσότερο από 80 χρόνια. Τα αντικείμενα αποτελούν μέρος της συλλογής «Νήσος Κύπρος» της εταιρείας ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ. Η συλλογή δημιουργήθηκε με στόχο «τη διατήρηση του ιστορικού παρελθόντος και την προστασία του μέλλοντος».
Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Ιωάννης Α. Ανδρονίκου.
Το βιβλίο διατίθεται στα πιο κάτω σημεία:
Λευκωσία
- Στα γραφεία της εταιρείας Αίαντας Επενδυτική Δημόσια Λίμιτεδ στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ ’66, Πολυκατοικία Κρόνος, Γραφείο 42,1077 Λευκωσία. Τηλ.: 22875544.
- Στα γραφεία των Εκδόσεων Εν Τύποις και στα βιβλιοπωλεία του Εκδοτικού οίκου στην οδό Ονασαγόρου 18, 18Δ,
- Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου
Τιμή: Με μαλακό εξώφυλλο €20,00+3% ΦΠΑ και με σκληρό εξώφυλλο (αριθμημένο) €30,00+3% ΦΠΑ.