Τοπικά

Ενώπιον Δικαστηρίου εκ νέου ο Γιάννης Γιαννάκη – Ζητήματα τεκμηρίου αθωότητας και αίτημα επανακλήτευσης μάρτυρα

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Γιαννάκη, Πέτρος Σταύρου, έθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ζήτημα «παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας» του κατηγορουμένου.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται εκ νέου ο πρώην Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλαστογραφία πτυχίου, απολυτηρίου και συστατικής επιστολής.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Γιαννάκη, Πέτρος Σταύρου, έθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ζήτημα «παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας» του κατηγορουμένου.

Αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για την υπόθεση, σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, ο κ. Σταύρου εξέφρασε διαμαρτυρία, αφού όπως υποστήριξε πρόκειται για «ευθείες αναφορές που παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας» του πελάτη του. 

Ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις προέρχονται «από πολιτειακό αξιωματούχο, που είναι διάδικος, κάνοντας λόγο για «παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας».

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Μαρίνα Μασούρα, είπε από την πλευρά της πως το θέμα αυτό πρέπει να τεθεί στο κατάλληλο στάδιο και όχι με το συγκεκριμένο τρόπο.

Εξάλλου, ο συνήγορος υπεράσπισης αιτήθηκε την επανακλήτευση του μάρτυρα Άριστου Κακούτα, αφού όπως είπε στο Δικαστήριο περιήλθε πρόσφατα στην αντίληψή του ότι είναι και γελοιογράφος και συνεργάζεται με συγκεκριμένη εφημερίδα, στην οποία το 2022 είχε δημοσιεύσει γελοιογραφία που αφορούσε στον Γιάννη Γιαννάκη.

Από την πλευρά της η κατηγορούσα Αρχή ήγειρε ένσταση, αναφέροντας ότι η γελοιογραφία δημοσιεύτηκε προ πολλών ετών, δεν προέκυψε μετά τη μαρτυρία του μάρτυρα και δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις της νομολογίας για επανακλήτευση μαρτύρων.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Νικόλ Γρηγορίου, κάλεσε τις δύο πλευρές να αγορεύσουν επί του ζητήματος, στις 8 Μαΐου, που είναι προγραμματισμένη η επόμενη δικάσιμος.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του «τεκμηρίου αθωότητας» αποφάσισε ότι θα εξεταστεί με τη ολοκλήρωση της κατάθεσης από όλους τους μάρτυρες.