Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
«Η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της προς τις ΗΠΑ, θα ήταν καλό γι'αυτούς» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε πρόθυμος σήμερα να ρίξει τους δασμούς για την Κίνα από το δυσθεώρητο 145% στο 80%, ποσοστό που, όπως ανέφερε, του «φαίνεται σωστό».
«Ενας δασμός 80% στην Κίνα φαίνεται σωστός. Εξαρτάται από τον Scott B» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπένετ.

«Η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της προς τις ΗΠΑ - Θα ήταν καλό γι'αυτούς! Οι κλειστές αγορές δεν λειτουργούν πια!» πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δεύτερη ανάρτησή του.

Αν και μία μείωση των δασμών από το 145% που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλά κινεζικά προϊόντα στο 80% είναι πολύ σημαντική, παραμένει μία μεγάλη επιβάρυνση.
Ο Τραμπ, λέγοντας ότι η απόφαση για το κατάλληλο ύψος των δασμών εναπόκειται στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπένετ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, δείχνει ενδεχομένως ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ευνοεί μια πιο επιθετική προσέγγιση εν όψει των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελβετία.
Πηγή: Πρώτο Θέμα