Παραπολιτικά

Το δικό μας «μωρό» με τρεις «γονείς»

«Μωρά με τρεις γονείς» ήταν η εντυπωσιακή είδηση που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, γεννήθηκαν οκτώ μωρά στο Ηνωμένο Βασίλειο, με γενετικό υλικό από τρία άτομα, για την πρόληψη σοβαρών κληρονομικών παθήσεων. Η μέθοδος, που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ, συνδυάζει το ωάριο της μητέρας και το σπέρμα του πατέρα με ένα δεύτερο ωάριο από μια δότρια.

Πολύ σπουδαία νέα. Να πληροφορήσουμε, όμως, τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, διότι πιθανόν να μην το γνωρίζει, ότι η μέθοδος της γέννησης μωρού με τρεις γονείς δεν είναι σημερινή. Είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά... στην Κύπρο, το 1960! Όταν «γεννήθηκε» η ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία από... τρεις «γονείς», την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βρετανία. Υπάρχει, ωστόσο, και μια διαφορά. Ενώ στη σύγχρονη μέθοδο κύριος στόχος είναι η πρόληψη κληρονομικών παθήσεων, στη δικιά μας περίπτωση στο «μωρό» κληροδοτήθηκαν ένα σωρό κληρονομικές παθήσεις, κυρίως από τη... «δότρια» Βρετανία.

Κατά σατανική σύμπτωση, η Κυπρούλα μας γεννήθηκε κι αυτή σε κλινική του Λονδίνου. Για την ακρίβεια, η «σύλληψίς» της έγινε στη Ζυρίχη και τα γεννητούρια έγιναν στο Λονδίνο.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν το «μωρό» μας γεννήθηκε, κανένας δεν το ήθελε πραγματικά. Ένιωθε σαν νόθο.

Σήμερα, όμως, την Κυπρούλα την αγαπάμε (έστω και αν την βασανίζουμε). Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κλείσει τα εξήντα πέντε της, αφού κατάφερε μέσα από Συμπληγάδες να επιβιώσει, να αναγνωρίζεται διεθνώς από όλες τις χώρες, πλην της Τουρκίας, να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (της οποίας θα προεδρεύσει τον ερχόμενο χρόνο) και να ποζάρει και ως στρατηγικός εταίρος της Αμέρικα και γεωπολιτικός παίκτης.

Θα πρέπει να πούμε ότι ένας από τους «γονείς» της Κυπρούλας έχει ως στόχο να «γεννηθεί» μια νέα Κυπρούλα (Εμινέ θα ονομαστεί, από τη σύζυγο του Ερντογάν), με αποκλειστικά δικό του σπέρμα, που θα ζει δίπλα στην Κυπρούλα και θα κηδεμονεύεται από αυτόν. Μέχρι τώρα κανένας άλλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να υιοθετήσει ένα τέτοιο μπαστάρδικο, αλλά ο Ταγίπ είναι υπομονετικός και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα το πετύχει. Άλλωστε έχει ήδη καταφέρει να υιοθετηθούν διεθνώς δύο δικά του μπαστάρδικα, ένα στη Λιβύη και ένα στη Συρία...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ