Παραπολιτικά

Ο «Ζίζιρος», ο Οδυσσέας και οι άλλοι

Σε ένα παλαιότερο κείμενό μου, είχα παρομοιάσει τις επιθέσεις που δέχεται πανταχόθεν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, επικεφαλής του κινήματος «Άλμα», με το παραδοσιακό παιχνίδι… «Ζίζιρος». Τις τελευταίες ημέρες το παιχνίδι επανήλθε πιο δυναμικά από ποτέ. Έχουνε βάλει στη μέση τον Οδυσσέα και τον βαράνε εναλλάξ διάφοροι, από διάφορα κόμματα. Σε αντίθεση, όμως, με τον παραδοσιακό «Ζίζιρον», όπου ο παίκτης που βρίσκεται στη μέση δεν βλέπει ποιος τον χτυπά, ο Οδυσσέας και βλέπει και ξέρει ποιοι τον βαράνε.

Τα τελευταία και πιο βαριά χτυπήματα τα δέχτηκε εξ αριστερών. Το ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον Οδυσσέα ότι διατύπωσε «αισχρό, αστήρικτο και ανέντιμο ισχυρισμό» περί εμπλοκής του Γενικού Γραμματέα του κόμματος στο σκάνδαλο του Βασιλικού. Βαριά η κατηγορία, αλλά εξίσου βαριά και η πατσαρκά του Στέφανου στον Οδυσσέα, στο παιχνίδι του «Ζίζιρου». Ο Στέφανος καταλόγισε στον πρώην Γενικό Ελεγκτή πρόθεση κανιβαλισμού.

Η οξεία αντιπαράθεση του κόμματος της Αριστεράς με το κόμμα της Αριστεροκεντροδεξιάς (το «Άλμα» δεν έδωσε ακόμα το ακριβές πολιτικό του στίγμα), φαίνεται να διαλύει και τις όποιες προοπτικές συνεργασίας των δύο πλευρών στη νέα Βουλή.

Στο παιχνίδι του «Ζίζιρου» μπήκε φορτσάτος και ο Νικόλας, ο οποίος, κάθε φορά που βαράει τον Οδυσσέα, φωνάζει «φοβού την εκδίκησιν των υπό σου ευεργετηθέντων»! Ο Νικόλας κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον Οδυσσέα ότι, όταν ήταν Γενικός Ελεγκτής προέβαλλε άδικες καταγγελίες εναντίον αθώων. Μέσα στον οίστρο του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ αποφάσισε να διευρύνει τον «Ζίζιρον» και προς την πλευρά του Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι αυτός διόρισε τον Οδυσσέα Γενικό Ελεγκτή. Ο Αβέρωφ ανταπέδωσε το χτύπημα, υποβάλλοντας το ερώτημα: «Νικόλα, τώρα που είσαι στην κυβέρνηση, εσύ διορίζεις τους ανεξάρτητους αξιωματούχους;».

Από πλευράς ΔΗΣΥ, πάντως, τα χτυπήματα εναντίον του Οδυσσέα είναι συνεχή και ηχηρά.

Στον «Ζίζιρον» αναμείχθηκε και ο πρώην στενότερος συνεργάτης του Οδυσσέα, ο Χασαπόπουλος, ο οποίος με επιστολές προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας κατέθεσε αίτημα για διερεύνηση ενδεχόμενης ψευδορκίας από πλευράς του πρώην Γενικού Ελεγκτή ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Με αφορμή τις καταγγελίες Χασαπόπουλου, πετάχτηκε και ο εκδιωχθείς από το «Άλμα» Δημήτρης Παπαδάκης κι έριξε κι εκείνος μιαν πατσαρκάν στον Οδυσσέα, υποβάλλοντάς του να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του κόμματος για να μην υπάρχουν σκιές.

Όπως καταλαβαίνετε, το παιχνίδι του πολιτικού «Ζίζιρου» θα συνεχίζεται μέχρι και την ώρα της ττενέκκας.

Ζζζζζζζζζ!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ