Παραπολιτικά

Εθνική Βελγίου – Τραμπ 4-1

Ομολογώ ότι χάρηκα αφάνταστα τη συντριβή της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μουντιάλ από την Εθνική Βελγίου με 4-1. Στην πραγματικότητα δεν ήταν συντριβή της Εθνικής ομάδας. Ήταν συντριβή της αλαζονείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πίστεψε ότι έχει το δικαίωμα να χειραγωγεί ακόμη και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτός ο αλλοπρόσαλλος (για να πω το λιγότερο) Πρόεδρος, σε μιαν άγαρμπη και εκτός κάθε ηθικής παρέμβασή του, ζήτησε και πέτυχε από τη FIFA την αναστολή της ποινής της κόκκινης κάρτας που είχε δεχτεί το αστέρι της αμερικανικής ομάδας, ο Μπάλογκαν, στον αγώνα με τη Βοσνία, ώστε να μπορέσει ν’ αγωνιστεί απέναντι στο Βέλγιο. Ο Μπάλογκαν πήρε τελικά μέρος στον αγώνα με τους Βέλγους, αλλά η ομάδα του όχι μόνο δεν κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο, αλλά γνώρισε και έναν πρωτοφανή διασυρμό.

Ένας ντροπιασμένος με τέτοιον εξευτελιστικό τρόπο Τραμπ είναι βέβαιο ότι θα ξεσπάσει κάπου, αλλά δεν είναι βέβαιο πού. Πολύ πιθανόν ένας από τους στόχους του να είναι οι Βέλγοι, που δεν δέχτηκαν να κάτσουν να τις φάνε από τους Αμερικανούς, για να προσφέρουν και στον Τραμπ την ικανοποίηση του αχανούς «εγώ» του. Και, βεβαίως, έβγαλε το άχτιν του και πάνω στο Ιράν.

Ο πλανητάρχης (στην περίπτωση του Τραμπ η ορολογία «πλανητάρχης» προέρχεται από τη λέξη… «πλάνη», η οποία κυριαρχεί μονίμως στο μυαλό του) δεν είναι μόνο την κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο που έχει καταργήσει. Έχει καταργήσει και τα σύνορα άλλων χωρών, στις οποίες εισβάλλει και κάνει απαγωγή τον Πρόεδρό τους. Έχει καταργήσει κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου, απειλώντας να καταλάβει τη Γροιλανδία, η οποία ανήκει στη σύμμαχο Δανία. Έχει καταργήσει κάθε έννοια πολιτικής ευπρέπειας προσβάλλοντας με τον πιο ανοίκειο τρόπο άλλους ηγέτες, όπως ο Μακρόν, ο Στάρμερ, αλλά και η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία υποτίθεται ότι ήταν και η ευνοούμενή του Ευρωπαία πολιτικός! Έχει καταργήσει κάθε περιβαλλοντικό ορθολογισμό αρνούμενος ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή. Και θέλει να καταργήσει ακόμα και τις αμερικανικές νομοθεσίες, για να κάνει δώρα στον αγαπημένο του δικτάτορα, τον Χιτλερντογάν, μεταξύ των οποίων και τα F-35. Ας ελπίσουμε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δείξει… κόκκινη κάρτα στον Τραμπαρίφα («τραμπαρίφας», κατά την ελληνική αργκό, εκείνος που κάνει ανοησίες ή βλακείες).

ΜΠΟΞΕΡ