Επιχειρείν

Ο ΚΟΑΠ συμμετείχε στο συνέδριο ESRI User Conference 2026

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο χρηστών Esri User Conference 2026 το οποίο διοργανώθηκε από την εταιρεία ESRI μεταξύ 13 – 17 Ιουλίου 2026 στο Σαν Ντιέγκο στην Αμερική και αποτελεί τη σημαντικότερη ετήσια συνάντηση της παγκόσμιας κοινότητας GIS, με παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών, βέλτιστων πρακτικών και πραγματικών εφαρμογών από Οργανισμούς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών συμμετείχε στο συνέδριο με δυο Λειτουργούς του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Θέμα του φετινού συνεδρίου UC: “GIS—Creating a more intelligent world”, όπου τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών δημιουργούν ένα πιο έξυπνο κόσμο όπου μετατρέπουν την επιστήμη του «πού» σε κοινή αντίληψη και συντονισμένη δράση — σε επίπεδο κοινοτήτων, επιχειρήσεων και του πλανήτη.

2.jpg

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δεκάδες παρουσιάσεις, τεχνικές συνεδρίες, εργαστήρια, εξειδικευμένες συναντήσεις με τεχνικό προσωπικό της ESRI, συναντήσεις μεταξύ αντιπροσώπων, εκπαιδεύσεις για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες, ημερίδες ενημέρωσης από πανεπιστήμια κα. Στο χώρο του συνεδρίου λειτουργούσε επίσης το UC Expo με ένα μεγάλο αριθμό εκθετών με προϊόντα που κάλυπταν όλο το φάσμα εργασιών που έχει να κάνει με το GIS.

3.jpg

Ενδιαφέρον έχουν οι νεότερες εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) για GIS για αυτοματοποίηση, πρόβλεψη και παραμετροποίηση όπου επιταχύνουν την ετοιμότητα των δεδομένων και βοηθούν τους οργανισμούς να αποκτήσουν χωρικά δεδομένα υψηλής ποιότητας, έτοιμα προς χρήση, απαιτώντας λιγότερο χρόνο και λιγότερους εξειδικευμένους πόρους.

4.jpg