Πολύ νωρίς ξεκίνησε ο πόλεμος
Δυστυχώς έπεσε στο κενό η δραματική μας έκκληση προς τα κόμματα να μη μας ρίξουνε στο κεφάλι από τώρα την ττενέκκα των προεδρικών εκλογών του 2028, μέσα στον λάλλαρον του καλοκαιριού. Το έκαναν, μάλιστα, με όση μεγαλύτερη βιαιότητα μπορούσαν!
Αφορμή έδωσε η απόφαση του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ να καταψηφίσουν το κυβερνητικό αίτημα να παραταθούν για έξι μήνες οι υπηρεσίες της Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριλένας Ραουνά. Πικραμένος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βγήκε στα μικρόφωνα και δήλωσε ότι ανέμενε από το ΑΚΕΛ μια τέτοια συμπεριφορά, αφού είναι γνωστά τα αντιευρωπαϊκά του αισθήματα, αλλά δεν την ανέμενε από τον (φιλοευρωπαϊκό) Δημοκρατικό Συναγερμό.
Η προεδρική δήλωση ήταν το φιτίλι που πυροδότησε την έκρηξη της οργής της Πινδάρου. Μα να υπονοήσει ότι ο ΔΗΣΥ ενήργησε αντιευρωπαϊκά;
Έτσι ξεκίνησε ο Τρωικός πόλεμος για τα μάτια της Μαριλένας. Ο Συναγερμός, με δηλώσεις της Αννίτας, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου, Ονούφριου Κουλλά, καθώς και βουλευτών, επιτέθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο, κατηγορώντάς τον ότι επεχείρησε να μετατρέψει μια δική του αποτυχία σε πολιτική επίθεση κατά του ΔΗΣΥ.
Η Πινδάρου εστίασε την κριτική της στο ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε το αίτημά της στο παρά ένα και διερωτήθηκε: «Αν πράγματι η παράταση ήταν τόσο κρίσιμη για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις διαπραγματεύσεις του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, γιατί δεν προβλέφθηκε έγκαιρα;».
Όντως, είναι ανεξήγητο για ποιο λόγο η Κυβέρνηση κατέθεσε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κάτι που μπορούσε να είχε κάνει πολύ πιο πριν, αφαιρώντας από την αντιπολίτευση το πρόσχημα ή το άλλοθι που έψαχνε για να απορρίψει το αίτημα του Προεδρικού.
Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, και πιο πριν να έστελνε το αίτημα η Κυβέρνηση, ίσως ο ΔΗΣΥ και πάλι να τηρούσε αρνητική στάση, αφού φαίνεται να μη θεωρεί αναγκαίο το Υφυπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αυτό, τουλάχιστον, συμπεραίνεται από τις ανακοινώσεις του κόμματος, στις οποίες σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλοι θεσμοί του Κράτους που μπορούν να αναλάβουν αυτά που θα έκανε η κυρία Ραουνά. Ενώ ο κ. Κουλλά προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος «επιλέγει να δημιουργήσει νέες δομές για να βολέψει κόσμο», με την προσθήκη: «Άλλωστε έχει βεβαρημένο παρελθόν στον διορισμό οικογενειακών φίλων, συγγενών, συγάμπρων και κουμπάρων».
Όπως βλέπετε, κυρίες και κύριοι, άρχισαν πολύ νωρίς τα προεκλογικά όργανα (με τον ήχο της ττενέκκας να κρατά τον ρυθμό)!
ΜΠΟΞΕΡ