Συνεντεύξεις

Δείτε τη μεγάλη επιχειρηματική εικόνα

Νεαρός Κύπριος μόλις 28 χρονών βοηθά καινοτόμες εταιρείες στις ΗΠΑ

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι μόλις 28 χρονών, ο Γιώργος Γεωργαλλίδης, εταίρος στο επιχειρηματικό κεφάλαιο Curious Ventures στο Λος Άντζελες, έχει βοηθήσει δεκάδες καινοτόμες εταιρείες στον χώρο των Μέσων Επικοινωνίας να εδραιωθούν, είτε μέσω επενδύσεων είτε μέσω του κέντρου ανάπτυξης του οποίου ηγείται. Μιλήσαμε με τον νεαρό συμπατριώτη μας, από τον οποίο ζητήσαμε να μας πει πού βλέπει τις περισσότερες δυσκολίες για νεαρού επι??????ρουύ βλέπει τις περισσς επιχειρηματίες, πώς αντιμετωπίζει την αποτυχία και πώς διαχειρίζεται τον χρόνο του.
Μέσω των επενδυτικών και αναπτυξιακών σου δραστηριοτήτων, πού βλέπεις να αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες οι νεαροί επιχειρηματίες;
Η πιο μεγάλη δυσκολία που βλέπω είναι το να παρουσιάσουν μια ιδέα που να απευθύνεται σε μεγάλη αγορά. Όταν δυσκολεύεσαι να δημιουργήσεις το προϊόν σου και βρίσκεις δόξα στο να κάνεις τις πρώτες σου 1.000 πωλήσεις, είναι δύσκολο να σκεφτείς τη μεγάλη εικόνα. Αλλά είναι σημαντικό να προσβλέπεις στη δημιουργία προϊόντων με πιθανότητα να απευθυνθούν σε μεγάλες αγορές, γιατί έτσι μπορείς να δώσεις το επιχείρημα και σε επενδυτές αλλά και στην ομάδα σου ότι αξίζει να επενδυθούν χρόνος και χρήμα για να δημιουργηθεί αυτή η ιδέα. Ο επενδυτής ειδικά χρειάζεται να πάρει ένα πολλαπλάσιο των λεφτών που επενδύει και αυτό δεν είναι δυνατό σε μικρό χρονικό διάστημα, αν το προϊόν που επενδύει απευθύνεται σε μικρή αγορά.
Πώς αντιμετωπίζεις την αποτυχία στις εταιρείες που είτε επενδύεις, συμβουλεύεις, ή που έχεις ξεκινήσει;
Η αποτυχία -και το πώς την αποδέχεσαι- είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε επιτυχημένους επιχειρηματίες και επιτυχημένες επιχειρηματικές γεωγραφικές περιοχές. Το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσεις την αποτυχία να σε πάρει κάτω, επειδή σε αυτό το σημείο κάνεις κακό στον εαυτό σου. Όταν πρωτοέφτασα στην Αμερικη ????????α στην Αμερικυτό σου. ςν εθή και εκτέθηκα στο Silicon Valley, πρόσεξα ότι πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες είχαν αποτύχει επανειλημμένα πριν δημιουργήσουν μερικές από τις πιο διάσημες εταιρείες. Και αυτό είναι αποτέλεσμα των εμπειριών που πήραν, αλλά και του γεγονότος ότι μετακινήθηκαν στην επόμενη ιδέα αμέσως. Το ίδιο ισχύει για επιτυχημένους επενδυτές οι οποίοι δεν προσπάθησαν να κρατήσουν τις ετοιμοθάνατες επενδύσεις τους ζωντανές με περισσότερα χρήματα ή και χρόνο για αναστροφή της ζημιάς. Αν κάτι δεν δουλεύει, πρέπει να το αποδεχθείς και να προχωρήσεις στην επόμενη ιδέα ή προϊόν - αλλά να το κάνεις καλύτερα αυτήν τη φορά.
Μεταξύ των επενδυτικών σου καθηκόντων, της ενασχόλησής σου με κέντρα ανάπτυξης στην Αμερική και στο εξωτερικό, αλλά και με διαγωνισμούς επιχειρηματικών ιδεών, πώς διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου;
Είναι αρκετά δύσκολο μερικές φορές και περνώ αρκετό χρόνο ταξιδεύοντας ή σε συναντήσεις με ιδρυτές εταιρειών και με τους συνεταίρους μου. Πέρυσι ήμουν προσκεκλημένος της κυβέρνησης της Αργεντινής, φέτος είμαι προσκεκλημένος σαν μέντορας σε ένα μεγάλο κέντρο αναπτύξεως στην Αυστραλία και ταυτόχρονα δουλεύω με ιδρυτές που είναι σκορπισμένοι σε όλη την Αμερική. Και όταν βρίσκομαι στο Λος Άντζελες, συμβουλεύω διάφορες εταιρείες που προσπαθούν να κλείσουν τον επόμενο επενδυτικό τους γύρο. Άρα χρειάζεται μια αρκετά μεγάλη επένδυση χρόνου, ̈τζ???????όταν βρίσκομαι στο Λοσ κ εθαλλά το απολαμβάνω και μέχρι τώρα νομίζω ότι επιτυγχάνω.