Ειδήσεις

Απάντηση YΠΑΜ για παρατηρήσεις Γενικού Ελεγκτή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εξέδωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Άμυνας σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν την ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι μελετώνται με ιδιαίτερη προσοχή όλες οι συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή και έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα και ενέργειες προς υλοποίησή τους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι παρατηρήσεις αφορούν κατά βάση παρελθόντα έτη και χρονίζοντα προβλήματα, για τα οποία το Υπουργείο Άμυνας έχει ήδη δρομολογήσει λύσεις.


Σημειώνεται ακόμη ότι για την υποβοήθηση του έργου του Γενικού Ελεγκτή, για πρώτη φορά το Υπουργείο έχει αποσπάσει Αξιωματικό Οικονομικού για να διευκολύνει το έργο του, ενώ από το 2016 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και Ελεγκτική Υπηρεσία στρατού. Ειδικότερα, για το ζήτημα του ΚΨΜ το ΥΠΑΜ επισημαίνει ότι, με οδηγίες του Υπουργείου, έχει ανατεθεί σε επιτροπή η μελέτη συνολικά του όλου ζητήματος λειτουργίας των ΚΨΜ. Περαιτέρω, αναφέρεται, έχουν δοθεί άμεσες οδηγίες, έτσι ώστε να αντικατασταθούν όσοι διαχειριστές ΚΨΜ υπερβαίνουν χρόνο παραμονής στα καθήκοντά τους πέραν των 2 ετών, ως η εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή.


Η διαδικασία αντικατάστασής τους έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2016. Το ΥΠΑΜ αναφέρει ακόμη ότι σε όλους τους νέους διαγωνισμούς, το ΓΕΕΦ συμπεριλαμβάνει στους ειδικούς όρους των εγγράφων προσφοράς σχετική πρόνοια, με βάση την οποία θα κατακυρώνονται τα είδη ΚΨΜ, των οποίων η τελική τιμή πώλησής τους, όπως αυτή θα διαμορφώνεται μετά την προσθήκη του περιθωρίου κέρδους ύψους 10%, είναι κατώτερη της αντίστοιχης του λιανικού εμπορίου.