Εξ Αφορμής

Οι Γερμανίδες, οι Σύριες, οι Αιγυπτίες…

Ασφαλώς η ακροδεξιά στη Γερμανία τρίβει τα χέρια από έξαλλη χαρά, με τον ναρκισσισμό και τη δίψα της για αυτοδικαίωση να έχουν ικανοποιηθεί στον ύψιστο βαθμό, μετά την τεράστια πολιτική και κοινωνική κρίση που προκάλεσαν στη χώρα οι εκατοντάδες, δημόσιες σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών, από άντρες αραβικής καταγωγής, τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, στη διάρκεια των γιορτασμών, κυρίως στην Κολωνία και σε άλλες γερμανικές πόλεις, για τον ερχομό του νέου χρόνου. «Εμείς σας τα λέγαμε», ουρλιάζουν οι πολιτικοί με αντι-μεταναστευτική ατζέντα προς την Καγκελάρο Άγκελα Μέρκελ και προς το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, καλώντας την κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες από τη Συρία και τους μετανάστες, και να διώξει εκείνους που δέχθηκε στη χώρα, ως μοναδικό μέτρο πρόληψης της «εγκληματικότητας» που φέρνουν μαζί τους.
O εκπρόσωπος του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος Klaus Kraemer δήλωσε, χαρακτηριστικά, ότι «οι Γερμανοί πολίτες φοβούνται τώρα να πάνε στον σιδηροδρομικό σταθμό ή σε άλλους δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και κοιτάζουν πάνω από τον ώμο τους, για να δουν ποιος είναι πίσω τους».
Κι αυτό συμβαίνει, ενώ αποκαλύφθηκε ότι από τους 32 υπόπτους που ταυτοποιήθηκαν για τις επιθέσεις στην Κολωνία, οι 22 είναι αιτητές ασύλου. Με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κολωνίας Wolfgang Albers να έχει παραιτηθεί, λόγω των επικρίσεων που δέχθηκε για ανικανότητα διαχείρισης αυτού του μαζικού εγκλήματος, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο επιτάχυνσης των διαδικασιών απέλασης. Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι χρειάζεται αλλαγή της νομοθεσίας, που τώρα προνοεί ότι οι αιτητές ασύλου μπορούν να απελαθούν, μόνο αν καταδικαστούν σε φυλάκιση άνω των τριών ετών.
Αλλά, όπως έγραψα και στο προχθεσινό άρθρο, το ζήτημα έχει να κάνει με τη βάρβαρη φαλλοκρατία και την κακομεταχείριση των γυναικών στις μουσουλμανικές κοινωνίες, και όχι με την προσφυγική κρίση. Έμφυλα εγκλήματα κατά γυναικών, από άντρες, διαπράττονται και στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά των Γερμανίδων είναι η κορυφή του παγόβουνου, που κρύβει τη συστηματική κακοποίηση που υφίστανται οι Σύριες, οι Ιρακινές, οι Αφγανές, οι Μαροκινές, οι Αιγυπτίες από τους ίδιους άντρες.
Η Εσρά αλ- Χοράνι, πρόσφυγας από τη Συρία, τώρα σε προσφυγικό κέντρο στο Βερολίνο, μιλώντας στην εφημερίδα «New York Times», είπε ότι κοιμάται ντυμένη στο κέντρο, φοβούμενη σεξουαλικές επιθέσεις από άντρες πρόσφυγες, ενώ αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε αγόρι και να σταματήσει να κάνει μπάνιο, προκειμένου να κρατήσει μακριά τους άνδρες και να μην υποστεί βιασμούς, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τη Συρία στη Γερμανία. Μια άλλη γυναίκα στο κέντρο αποκάλυψε ότι δεν έχει βγει από το κτίριο από τη στιγμή που έφτασε εκεί - πριν από δύο μήνες - καθώς ο σύζυγός της, που δεν έχει φτάσει ακόμη στη Γερμανία, της απαγόρευσε να κάνει κάτι τέτοιο.


Είπε ότι αρκετοί άντρες ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους, γιατί ζηλεύουν, γιατί κάποιες δεν έχουν κάνει ακόμη παιδιά και με κάθε άλλη φτηνή δικαιολογία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα μόνο κέντρο προσφύγων στο δυτικό Βερολίνο, 44 από τις γυναίκες που έχουν φτάσει εκεί -κάποιες έχουν μόλις ενηλικιωθεί, άλλες είναι άνω των 60- έχουν υποστεί σεξουαλική βία. «Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε εμείς σε θεραπευτή δύο φορές τον μήνα, για να αντιμετωπίσουμε αυτά που έχουμε ακούσει», είπε η Σούζαν Χόνε, ψυχολόγος στο συγκεκριμένο κέντρο.
Είναι προφανές ότι ανάμεσα στα πλήθη των προσφύγων που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε μέρα στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο είναι οι γυναίκες, καθώς η κυρίαρχη κουλτούρα του μισογυνισμού μετατρέπει τους άντρες θύματα του πολέμου, σε θύτες σεξουαλικής εγκληματικότητας.