Στίγμα

Τριμερείς κτισμένες στην άμμο;

Χρήσιμες οι ενεργειακές συμφωνίες με τρίτες χώρες, εφόσον συνεχιστεί η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε περίπτωση λύσης, η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί να ισχύσουν εφόσον υπογράφηκαν χωρίς τη συμμετοχή του «τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους»
Είχα εκτιμήσει πως αν οι γεωτρήσεις στα κυπριακά οικόπεδα αναδείκνυαν τον "αμύθητο πλούτο", τον οποίο κρύβει ο κυπριακός υποθαλάσσιος χώρος, το ενεργειακό θα αναδεικνύετο στο πρώτο προεκλογικό όπλο του Νίκου Αναστασιάδη. Θα ζούσαμε στιγμές... Γλαύκου Κληρίδη, το εκλογικό επιτελείο του οποίου, στην προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 1999, διοχέτευε στα τηλεοπτικά δίκτυα εικόνες των ρωσικών πυραύλων S-300, oι οποίοι κτυπούσαν στην καρδιά της Άγκυρας και τα έκαναν όλα ρημαδιό. Με το όπλο εκείνο, ο Γλαύκος Κληρίδης έβαλε μπουρλότο στον ενθουσιασμό και στον εθνικισμό των Κυπρίων, οι οποίοι τον επανεξέλεξαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Αν όλα πήγαιναν καλά σήμερα με τις γεωτρήσεις, το εκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη θα έκανε πάρτι με όπλο το γεωτρύπανο, το οποίο κάθε βράδυ θα εισέβαλλε, μέσω των τηλεοπτικών δεικτών, στο σπίτι μας, για να προβάλλει εικόνες στις οποίες το φυσικό αέριο θα ανέβλυζε άφθονο από τις θάλασσές μας, και θα έστελλε το μήνυμα πως η Κύπρος κατέστη Γη της Επαγγελίας και των Εμίρηδων. Αλλά φευ! Άλλαι μεν αι βουλαί του εκλογικού επιτελείου, και άλλα ο "Ονησίφορος" έφερε στο φως. Άνθρακες ο θησαυρός και ελάχιστο και μη εμπορεύσιμο το δείγμα...


Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.