Διεθνή

Τζιχαντιστές τουρκικής εκπαίδευσης

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Η Ε.Ε. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΟΜΩΣ, ΜΑΤΑΙΑ
Η επιχείρηση εισβολής στη Συρία συνεχίζεται κανονικά, με μεγαλύτερη ένταση, οι συλλήψεις στο εσωτερικό αυξάνονται και τώρα, στα όσα συμβαίνουν, έρχονται να προστεθούν και μαρτυρίες Τζιχαντιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως εκπαιδεύτηκαν από την Τουρκία για ειδικές επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν

Πανηγυρικά ανακοινώνει το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας την κλιμάκωση των επιχειρήσεων εισβολής στη Συρία, με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας». Τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία είχαν καθηλωθεί για διάστημα μερικών ημερών, λόγω του ανταρτοπόλεμου που έχει ξεκινήσει στα ορεινά της επαρχίας Αφρίν, πλήττουν εκ νέου στόχους των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού.


Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε, επιπρόσθετα, ότι σημαντικός αριθμός σε αποθήκες πυρομαχικών, καταφύγια και θέσεις οπλικών συστημάτων καταστράφηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των στόχων που έχουν εξολοθρευτεί σε 2 και πλέον χιλιάδες. Τους 1050 προσεγγίζει και ο αριθμός των Κούρδων μαχητών που έπεσαν, υπερασπιζόμενοι τα κουρδικά καντόνια της Συρίας. Οι απώλειες των Τούρκων και των Σύρων - ανταρτών - συμμάχων τους δεν ξεπερνούν τους 200 άντρες.
Συλλήψεις και λεκτικός πόλεμος


Εντός της Τουρκίας, συνεχίζεται παράλληλα ο λεκτικός πόλεμος του Προέδρου Ερντογάν, με τα οργανωμένα σύνολα που τάχθηκαν ενάντια στην επιχείρηση εισβολής «Κλάδος Ελαίας». Για τον Τούρκο Πρόεδρο τα πράγματα είναι απλά. Γιατροί και δικηγόροι δεν μπορούν να έχουν σύνδεσμο υπό τη σκέπη της Τουρκίας και ως εκ τούτου ο όρος Τουρκικός πρέπει να αφαιρεθεί από τον Σύνδεσμο Γιατρών και τον Σύνδεσμο Δικηγόρων. Η εν λογω απόφαση αποτελεί μόνο την πρώτη πράξη της οργής του Ερντογάν.


Σε δημόσια αναφορά του, δήλωσε μάλιστα πως «μας κατηγόρησαν τώρα ότι είμαστε ενάντια στην έννοια της τουρκικότητας. Γιατί; Επειδή θέλουμε να αφαιρέσουν τον όρο "τουρκικός" από την ονομασία του Συνδέσμου Γιατρών. Ναι, θέλουμε. Γιατί; Επειδή ο οργανισμός που αποκαλείται "Τουρκικός Σύνδεσμος Γιατρών" δεν έχει καμιά σχέση με την έννοια της τουρκικότητας και τίποτα από όσα κάνουν αξίζει την έννοια της τουρκικότητας».


Ταυτόχρονα, συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων ακαδημαϊκών και δημοσίων υπαλλήλων, καθώς επίσης και ανθρώπων των Τεχνών και των Γραμμάτων, οι οποίοι τάχθηκαν ενάντια στην επιχείρηση εισβολής και άρα κατά του τουρκικού κράτους.


Μέχρι στιγμής, έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 600 άτομα για διαμαρτυρίες ή για αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι οποίες κατακρίνουν την τουρκική εισβολή. Μεταξύ αυτών, 17 συλληφθέντες κατηγορούνται για υποκίνηση διαδηλώσεων ενάντια στην επιχείρηση εισβολής. Ένας από τους 17 είναι ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σερμπίλ Κεμάλμπεϊ, το οποίο σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριο του κόμματος και να τοποθετηθεί επίσημα στις εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.


Ήδη ο έτερος επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία ότι διατηρούσε σχέσεις με Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ. Στη φυλακή, για τον ίδιο λόγο, βρίσκονται και άλλα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και Κούρδοι, τουρκικής καταγωγής.
Οι... καταδίκες


Κοινή διακήρυξη για τον τερματισμό των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων του Αφρίν της Συρίας υπέγραψαν 100 Ευρωβουλευτές, από όλες τις πολιτικές ομάδες. Οι υπογράφοντες παροτρύνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη να εντατικοποιήσουν τις πολιτικές τους προσπάθειες και να ζητήσουν από την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιθέσεις και ήρθε μια μέρα μετά την έκκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Άγκυρα, να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.


Οι Ευρωβουλευτές ζήτησαν, επίσης, την επείγουσα επανενεργοποίηση του διαλόγου στο πλαίσιο των συνομιλιών της Γενεύης για τη Συρία με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων.


«Δεν έχει καμιά ισχύ αυτή η απόφαση», σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επιχείρησε, επίσης, να διαψεύσει πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα είναι το πρόσχημα των κυβερνόντων, για να φιμώσουν την αντιπολίτευση. Παράλληλα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε «κουρέλια των τρομοκρατών» τους 100 Ευρωβουλευτές, που υπέγραψαν το ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας.
Νέο τουρκικό σκάνδαλο


Την εκπαίδευση Τζιχαντιστών από το επίσημο κράτος της Τουρκίας, αποκάλυψε πρώην μαχητής του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου, σε δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Independent, αποκαλύπτοντας για πολλοστή φορά τους στενούς δεσμούς της Τουρκίας με την ουαχαμπιστική τρομοκρατία του Ισλάμ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, η τουρκική Κυβέρνηση στρατολογεί και εκπαιδεύει Τζιχαντιστές και τους προωθεί στην επαρχία Αφρίν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κουρδική μειονότητα.


Ο Faraj, όπως ονομάζει τον πρώην μαχητή η εφημερίδα προκειμένου να μην αποκαλύψει τα πραγματικά του στοιχεία, αναφέρει πως «οι περισσότεροι από εκείνους που αγωνίζονται στις χερσαίες επιχειρήσεις στο Αφρίν ενάντια στις κουρδικές μονάδες Προστασίας του Λαού είναι οι τρομοκράτες μαχητές του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου». Υποστηρίζει, μάλιστα, πως η Άγκυρα χρησιμοποιεί τους Σύρους αντάρτες του ελεύθερου Συριακού Στρατού, ώστε να καλύπτει την ευθυγράμμισή της με την τρομοκρατική οργάνωση.