Συνεντεύξεις

Υπεραγορές Παπαντωνίου: Η μεγάλη κάθοδος στη Λευκωσία

Χαράλαμπος Παπαντωνίου: «Ήρθαμε πλέον και στη Λευκωσία και φέραμε μαζί την αξία της ειλικρίνειας, για να κτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με χιλιάδες νέους καταναλωτές

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η νέα είσοδος στον χώρο του λιανεμπορίου της πρωτεύουσας. Ο λόγος για τη νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Παπαντωνίου, που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες της στη Λευκωσία και κατάφερε από τις πρώτες κιόλας ημέρες να κερδίσει την αγάπη των καταναλωτών. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», ο Managing Director των Υπεραγορών Παπαντωνίου, Χαράλαμπος Παπαντωνίου, εξηγεί πώς έγινε το μεγάλο βήμα της επέκτασης των υπεραγορών στη Λευκωσία και θυμάται τα πρώτα βήματα της εταιρείας, που ξεκίνησε με έναν χώρο 157 τ.μ. και κατάφερε σήμερα να αποτελεί την κορυφαία αλυσίδα υπεραγορών στην επαρχία Πάφου. Ο κ. Παπαντωνίου προβαίνει, επίσης, σε έναν απολογισμό του έτους που ετοιμαζόμαστε αποχαιρετήσουμε, λέγοντας πως το αποτέλεσμά του ήταν θετικό και δηλώνει με αισιοδοξία ότι το επόμενο έτος θα είναι ακόμη καλύτερο.

1.jpg

Κάνοντας μιαν αναδρομή στην ιστορία των Υπεραγορών Παπαντωνίου, τι θυμάστε από τα πρώτα βήματα της εταιρείας και για την πορεία της μέχρι σήμερα;

To ξεκίνημα μάς βρίσκει στη Χλώρακα, στην Πάφο, το 1987, σε έναν χώρο μόλις 157 τ.μ. Από την πρώτη στιγμή υιοθετήσαμε μιαν αξία, αυτήν της ειλικρίνειας, και προοδεύσαμε. Με το πέρασμα των χρόνων δημιουργήσαμε με συνέπεια και σκληρή δουλειά μιαν αλυσίδα εννέα υπεραγορών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Λευκωσίας. Και όλα αυτά χάρη στην καλή συνεργασία με τους προμηθευτές μας και στην προτίμηση των καταναλωτών μας. Σήμερα, το συνολικό εμβαδόν εκθεσιακού χώρου πώλησης είναι 23.000 τ.μ. και διαθέτουμε προς πώληση πάνω από 80.000 προϊόντα. Να επισημάνω ότι οι Υπεραγορές Παπαντωνίου ήταν η πρώτη αλυσίδα στην Κύπρο στον τοµέα του λιανεµπορίου, η οποία πιστοποιήθηκε ταυτόχρονα µε τα πρότυπα ISO 9001: 2015 (Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας ) και ISO 22000: 2005 (Συστήµατα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίµων). Αυτό επιβεβαιώνει τον σεβασμό μας προς τους χιλιάδες πιστούς μας πελάτες. Ήρθαμε πλέον και στη Λευκωσία και φέραμε μαζί την αξία της ειλικρίνειας για να κτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με χιλιάδες νέους καταναλωτές.

Ποια χαρακτηριστικά ήταν εκείνα που ξεχώρισαν τις Υπεραγορές Παπαντωνίου, ώστε να καταστούν η κορυφαία αλυσίδα υπεραγορών στην επαρχία Πάφου;

Πρώτα απ’ όλα η πίστη μας στην αξία τού να είμαστε ειλικρινείς, κάτι που μας βοήθησε στο να κτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές μας και τους πελάτες μας και να εξελιχθούμε. Παράλληλα με τη σωστή ανάγνωση της αγοράς και των αναγκών της και με σταθερά βήματα μεγαλώσαμε και ξεχωρίσαμε. Πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι και τα υψηλής ποιότητας φρέσκα προϊόντα που διαθέτουμε στις υπεραγορές μας. Πολλά από τα φρούτα και τα λαχανικά μας είναι δικής μας παραγωγής, καθώς διαθέτουμε θυγατρική γεωργική εταιρεία. Το κρέας προέρχεται τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από εκλεκτές ποικιλίες του εξωτερικού. Επίσης καθημερινά ετοιμάζουμε εκλεκτά ψωμιά και πεντανόστιμα κυπριακά εδέσματα. Σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας αποτελούν τόσο τα διάσημα ποιοτικά προϊόντα Sainsbury’s, που φέραμε αποκλειστικά στην Κύπρο, όσο και οι αποκλειστικές μάρκες μας που έχουν άριστη σχέση ποιότητας και τιμής.

2.PNG

Σήμερα, εκτός από την Πάφο, έχετε παρουσία και σε άλλες πόλεις. Πόσες υπεραγορές λειτουργούν παγκυπρίως και πού;

Παγκυπρίως λειτουργούν εννέα υπεραγορές. Συγκεκριμένα, οι πέντε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου, οι τρεις στην επαρχία Λεμεσού, ενώ πρόσφατα ανοίξαμε μια υπερσύγχρονη υπεραγορά στη Λευκωσία, στην Έγκωμη.

Πώς πήρατε την απόφαση να επεκταθείτε και στη Λευκωσία; Δεν φοβάστε τον ανταγωνισμό στην πρωτεύουσα;

H απόφαση για επέκταση στην επαρχία Λευκωσίας πάρθηκε μετά από μελέτη της περιοχής. Η Λευκωσία προσφέρεται γι’ ακόμη ένα κατάστημα, σε σύγκριση με άλλες επαρχίες, και αποφασίσαμε ότι αξίζει να επενδύσουμε σε ένα νέο κατάστημα στην Έγκωμη. Το εισόδημα των κατοίκων της πρωτεύουσας χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, σε αντίθεση με τις άλλες επαρχίες, όπου υπάρχει εποχικότητα στα εισοδήματα. Στην πολυετή μας παρουσία στον κλάδο, έχουμε συναντήσει πολλών ειδών ανταγωνισμό, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, η στήριξη των συνεργατών, των πελατών μας αλλά και του προσωπικού μάς δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό στην πρωτεύουσα με επιτυχία.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας του λιανικού εμπορίου, στον οποίο δραστηριοποιείστε;

Ο κλάδος μας αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίζεται από έντονο και διαρκή ανταγωνισμό. Ο υγιής ανταγωνισμός μας παροτρύνει να γινόμαστε καλύτεροι και να αναβαθμίζουμε συνεχώς την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις εναλλασσόμενες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Ο καταναλωτής, πιο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος από ποτέ, έχει γίνει πιο απαιτητικός, αυξάνοντας τις προσδοκίες του αναφορικά με την ποιότητα των προϊόντων και της εξυπηρέτησης αλλά και των τιμών. Στις υπεραγορές Παπαντωνίου, υπηρετούμε τον καταναλωτή με ειλικρίνεια και συνέπεια προσφέροντάς του αυτό που επιθυμεί.

Καταληκτικά, θα θέλαμε να κάνετε έναν απολογισμό του έτους που ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε. Τα οικονομικά αποτελέσματα των Υπεραγορών Παπαντωνίου, ήταν θετικά;

Ο φετινός χρόνος ήταν περίεργος, με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Η ανάπτυξη της οικονομίας δεν ήταν ίδια σε όλες τις επαρχίες και επηρέασε αντίστοιχα τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς είναι αρκετά θετικό και ελπιδοφόρο για μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι το επόμενο έτος θα είναι ακόμη καλύτερο. Σε αυτό θα συμβάλει και η νέα μας υπερσύγχρονη υπεραγορά στη Λευκωσία, η οποία από τις πρώτες μέρες φαίνεται να έχει κερδίσει την αγάπη των καταναλωτών, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια των Υπεραγορών Παπαντωνίου;

Σε όλη την πορεία μας κινούμαστε με σταθερά και μετρημένα βήματα και με οδηγό τις αξίες μας που βασίζονται στην ειλικρίνεια, στοχεύουμε στο να κτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με περισσότερους καταναλωτές.

Στην παρούσα φάση δίνουμε το βάρος στη νέα μας υπεραγορά στη Λευκωσία. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι όλα κυλούν σωστά και ο καταναλωτής μας μένει απόλυτα ικανοποιημένος.