Υγεία

Συνεργασία Γερμανικού Ογκολογικού με το Hadassah

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα του Ισραήλ

Τεράστιας σημασίας για την ογκολογία στην Κύπρο, αλλά και όλη την Aνατολική Μεσόγειο, είναι η συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο της Λεμεσού με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, μέσω του αντιπροσώπου του στην Κύπρο, την εταιρεία iMER Medical Services Ltd.


Η υπογραφή της συνεργασίας έγινε πρόσφατα και περιλαμβάνει τους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, την ανταλλαγή εξειδικευμένων επιστημόνων και καλών πρακτικών, της εκπαίδευσης και του ιατρικού τουρισμού. Η διατελούσα χρέη διευθύνοντος συμβούλου και υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της iMER Medical Services, Μαριάννα Φόρτωμα, σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της συμφωνίας, τόνισε πως «αυτή αποτελεί μεγίστης σημασίας στρατηγική συνεργασία, η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό την προσφορά στους ογκολογικούς ασθενείς ολοκληρωμένων θεραπειών από τους πλέον εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι πλαισιώνονται από άρτια καταρτισμένο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και έχουν στη διάθεσή τους εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας».


Η κ. Φόρτωμα πρόσθεσε ότι η iMER θεωρεί ιδιαίτερη τιμή τη συνεργασία με τον διακεκριμένο καθηγητή της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας δρα Νικόλαο Ζαμπόγλου, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών με τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος μέλους στον κλάδο της Ιατρικής για τη συμβολή του στην HDR-Βραχυθεραπεία (Επεμβατική Ακτινοογκολογία).


Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στα Ιεροσόλυμα είναι κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο για περισσότερα από 100 χρόνια καθορίζει τα πρότυπα του μοντέρνου συστήματος υγείας του Ισραήλ. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των ιατρικών ανακαλύψεων της χώρας έχουν γίνει από επιστήμονες του Hadassah. Το νοσοκομείο διαθέτει πάνω από 130 τμήματα και κλινικές και προσφέρει προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες στον εγχώριο πληθυσμό, καθώς επίσης και σε σημαντικό αριθμό ασθενών από άλλες χώρες.


H εταιρεία iMER (International Medical Evaluation and Referral) αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας πάροχο ιατρικών υπηρεσιών και είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah σε Κύπρο και Ελλάδα. Προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε νέες θεραπείες στα πλέον εξειδικευμένα και προηγμένα τεχνολογικά ιατρικά ιδρύματα σε όλοn τον κόσμο, από επιστήμονες πρωτοπόρους στην ειδικότητά τους.